Domáca focaccia so sušenými paradajkami: Na večerné posedenie s priateľmi výborná voľba
Pripravte si taliansku chlebovú placku, ktorá je mimoriadne chutná a vláčna ako obláčik. Ideálna na večer k vínu, či posedenie s priateľmi.
Ingrediencie:
Na cesto
- 30 g droždia
- 550 g hladká chlebová múka
- 100 g pšeničná celozrnná múka
- 100 g špaldová hladká múka
- 230 g piva
- 380 g vody
- 70 g olej
- 1 ČL slad
- 1,5 ČL soľ
Na posypanie
- sušené paradajky, rozmarín, olivy - na čo máte chuť
Postup:
Zmiešame vlažnú vodu a droždie. Necháme 10 minút postáť. Pridáme múku a pivo a vypracujeme hladké cesto. To kysne pri izbovej teplote 2 hodiny. Plech s rozmerom cca 45x35 cm potrieme olejom, cesto premiestnime na plech, roztiahneme ho dlaňami po celej ploche a necháme opäť kysnúť asi 20 minút. Pokvapkáme olivovým olejom, posypeme soľou.
Mohlo by vás zaujímať: Recept na domácu zmrzlinu: Dve základné ingrediencie, k tomu pár kvapiek citróna a vaše obľúbené ovocie
Prstami robíme jamky po celej ploche, do ktorých naukladáme olivy, paradajky, prípadne iné suroviny, ktoré chcete. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 220 stupňoch asi 30 minút. Ozdobíme rozmarínom. Dobrú chuť!