Pripravte si domácu pizzu podľa talianskeho receptu: Spojenie chrumkavého cesta a paradajok vás dostane
Perfektnú pizzu si môžete pripraviť aj doma. Príprava vôbec nie je náročná a zvládne ju každý začiatočník!
Cesto na pizzu:
- 1 kg hladká múka
- 5 g droždia
- 650 ml vody
- 20 g soli
- 1 PL extra panenského oleja
Suroviny na oblohu
- 300 g paradajky
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 g burraty
- čerstvá bazalka
Pripravte si kvások z teplej vody, droždia. Po 10 minútach primiešajte múku, soľ a olej. Vytvarujte hladké kompaktné cesto a nechajte ho hodinu odpočívať. Následne rozdeľte na 4 časti a vyvaľkajte pizzu. Rúru predhrejte na 250 stupňov a vložte do nej cesto na 2 minútky.
Mohlo by vás zaujímať: Recept na domácu zmrzlinu: Dve základné ingrediencie, k tomu pár kvapiek citróna a vaše obľúbené ovocie
Vyberte a poukladajte naň paradajkový základ (vymixujte paradajky s cesnakom a troškou olivového oleja), potom poukladjte burratu. Dajte zapiecť na 4 minúty a ozdobte čerstvou bazalkou. Dobrú chuť!