Pečené placky s domácim dipom: Večera, ktorej neodoláte
Máme pre vás tip na ľahkú letnú večeru, ktorá poteší aj keď dostanete nečakanú návštevu. Stavte na túto kombináciu!
Ingrediencie na placky:
- 3 menšie cukety
- 5 PL hladkej múky
- 1 červená cibuľa
- 1 vajce
- 100 g parmezánu
- 2 ČL majoránu
- 1 cesnak (pretlačený)
- Soľ a korenie
Domáci dresing:
- 200 g kyslej smotany
- 1 cesnak (pretlačený)
- 2 PL petržlenovej vňate
- Soľ a korenie
Postup:
Nastrúhajte cukety, osoľte, premiešajte a nechajte odstáť aspoň 10 minút. Medzitým si predhrejte rúru na 200 °C. Keď cukety pustia šťavu vyžmýkajte ich a premiestnite do misy. Pridajte nakrájanú červenú cibuľu, cesnak, nastrúhaný parmezán, vajce a majoránku. Dochuťte soľou a korením, následne začnite postupne pridávať múku, dobre premiešajte.
Mohlo by vás zaujímať: Recept na domácu zmrzlinu: Dve základné ingrediencie, k tomu pár kvapiek citróna a vaše obľúbené ovocie
Na plechu vystlanom papierom vytvarujte placky, vložte do rúry na cca 20 minút, počkajte kým sú zlatisté. Čo sa týka dressingu, zmiešajte kyslú smotanu, jeden menší cesnak a nakrájanú petržlenovú vňať. Dochuťte soľou, korením. Hotové cuketové placky posypte parmezánom. Dobrú chuť!