Jesenná Pavlovka so škoricou a pravou vanilkou: Chuť, ktorá neomrzí
Pokiaľ patríte medzi milovníkov Pavlovky, túto jej jesennú verziu si naozaj obľúbite. Je ľahučká ako obláčik a chutí neuveriteľne!
Ingrediencie:
- 150g bielkov
- 220g kryštálového cukru
- 1 PL kukuričného škrobu
- 1 ČL bieleho vínneho octu
- 2 ČL mletej škoriec
- vanilkový struk
- 200g šľahačky
- 250g mascarpone
- na ozdobenie pomaranče, granátové jablko
Postup:
Rúru si rozohrejme na 150 stupňov. Vyšľaháme bielky so štipkou soli, v polovici šľahania pridáme cukor. Keď už máme tuhý sneh, prisypeme 1 PL škrobu a 1 ČL vínneho octu, škoricu následne ešte chvíľku spolu prešľaháme. Sneh teraz silikónovou stierkou pekne nanesieme na papier na pečenie, pričom si spravíme kruh s priemerom 20cm. Takto pripravený plech vložíme do vyhriatej rúry a stiahneme teplotu na 100 stupňov. Pečieme 1,5 hodiny.
Mohlo by vás zaujímať: Recept na domácu zmrzlinu: Dve základné ingrediencie, k tomu pár kvapiek citróna a vaše obľúbené ovocie
Medzitým si vyšľaháme si šľahačku naraz spolu s mascarpone, pridáme vanilkový struk a jemne nanesieme krém na upečenú pusinku. Ozdobte pomarančami, granátovým jablkom, škoricou, prípadne prelejte karamelom. Dobrú chuť!