Presunúť na hlavný obsah

Jesenná Pavlovka so škoricou a pravou vanilkou: Chuť, ktorá neomrzí

Recepty

Pokiaľ patríte medzi milovníkov Pavlovky, túto jej jesennú verziu si naozaj obľúbite. Je ľahučká ako obláčik a chutí neuveriteľne!

Ingrediencie:

  • 150g bielkov 
  • 220g kryštálového cukru
  • 1 PL kukuričného škrobu
  • 1 ČL bieleho vínneho octu
  • 2 ČL mletej škoriec
  • vanilkový struk
  • 200g šľahačky 
  • 250g mascarpone 
  • na ozdobenie pomaranče, granátové jablko

Postup:

Rúru si rozohrejme na 150 stupňov. Vyšľaháme bielky so štipkou soli, v polovici šľahania pridáme cukor. Keď už máme tuhý sneh, prisypeme 1 PL škrobu a 1 ČL vínneho octu, škoricu následne ešte chvíľku spolu prešľaháme. Sneh teraz silikónovou stierkou pekne nanesieme na papier na pečenie, pričom si spravíme kruh s priemerom 20cm. Takto pripravený plech vložíme do vyhriatej rúry a stiahneme teplotu na 100 stupňov. Pečieme 1,5 hodiny. 

Mohlo by vás zaujímať: Recept na domácu zmrzlinu: Dve základné ingrediencie, k tomu pár kvapiek citróna a vaše obľúbené ovocie

Medzitým si vyšľaháme si šľahačku naraz spolu s mascarpone, pridáme vanilkový struk a jemne nanesieme krém na upečenú pusinku. Ozdobte pomarančami, granátovým jablkom, škoricou, prípadne prelejte karamelom. Dobrú chuť!