Čokoládový mousse so slaným karamelom a granátovým jablkom: Lahodný a krémový zároveň
Čokoládový mousse, teda čokoládová pena je dezert, ktorý podľa nás miluje každý. Pripravte si však tú najlahodnejšiu a najkrémovejšiu verziu.
Ingrediencie:
- 2 žĺtka
- 20 g kryštálového cukru
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 80 g horkej čokolády
- 70 g mliečnej čokolády
- 40 g masla
- 3 vaječné bielka
- štipka soli
- 4 ČL slaného karamelu
- granátové jablko
Postup:
Žĺtka vyšľahajte s kryštálovým cukrom a vanilkovým extraktom do peny. Do misky nasypte horkú, mliečnu čokoládu a maslo. Za stáleho miešania roztopte. Vychladnutú rozpustenú čokoládu vlejte do vyšľahaných žĺtkov a premiešajte. Následne vyšľahajte bielka so štipkou soli a zamiešavajte do čokoládovej zmesi.
Čítajte tiež: Pripravte si linecké koláčiky už s predstihom. Ich ľahšiu a zdravšiu verziu si okamžite obľúbite
Čokoládový mousse dajte do pohárov a potom do chladničky na 2 hodiny. Ozdobte granátovým jablkom a pred podávaním prelejte horúcim karamelom. Dobrú chuť!