Presunúť na hlavný obsah

Čokoládový mousse so slaným karamelom a granátovým jablkom: Lahodný a krémový zároveň

Recepty

Čokoládový mousse, teda čokoládová pena je dezert, ktorý podľa nás miluje každý. Pripravte si však tú najlahodnejšiu a najkrémovejšiu verziu.

Ingrediencie: 

  • 2 žĺtka
  • 20 g kryštálového cukru
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 80 g horkej čokolády
  • 70 g mliečnej čokolády
  • 40 g masla
  • 3 vaječné bielka
  • štipka soli
  • 4 ČL slaného karamelu 
  • granátové jablko

Postup:

Žĺtka vyšľahajte s kryštálovým cukrom a vanilkovým extraktom do peny. Do misky nasypte horkú, mliečnu čokoládu a maslo. Za stáleho miešania roztopte. Vychladnutú rozpustenú čokoládu vlejte do vyšľahaných žĺtkov a premiešajte. Následne vyšľahajte bielka so štipkou soli a zamiešavajte do čokoládovej zmesi.

Čítajte tiež: Pripravte si linecké koláčiky už s predstihom. Ich ľahšiu a zdravšiu verziu si okamžite obľúbite

Čokoládový mousse dajte do pohárov a potom do chladničky na 2 hodiny. Ozdobte granátovým jablkom a pred podávaním prelejte horúcim karamelom. Dobrú chuť!