Presunúť na hlavný obsah

Brian Austin Green

Herec

Brian Austin Green

Herec
Miesto narodenia:
Van Nyus, Kalifornia
Partner/ka:
Megan Fox
Rodinný stav:
ženatý
Vek:
50
Výška:
183 cm
Znamenie:
rak
Povolanie:
Herec

Filmová kariéra


Jeho prvá rola bola v seriáli Knots Landing (1979), postava Briana Cunninghama. Hviezdou sa však stal neskôr, a to ako David Silver v televíznom seriáli pre mladých, Beverly Hills 90210 (1990). Objavil sa v niekoľkých televíznych filmoch ako napr. v thrilleri Her Costly Afair (1996) a Otcom proti svojej vôli (Unwed Father, 1997), alebo ako hosťujúci herec v televíznom seriáli Saved By The Bell: The College Years (1993) a Sabrina - mladá čarodejnica (Sabrina, The Teenage Witch, 1996). Ďalšie úlohy získal v seriáli Ressurection Blvd. (2000) ako Luke Bonner, ďalej v nezávislej snímke Výzva (Purgatory Flats, 2002) opäť ako Luke Bonner, alebo ako Jack O´Malley v Southside (2001).
Väčšinu rolí získava ako televízny herec, ale napr. v roku 2005 si zahral v akčnom krimi dramatickom thrilleri Domino (2005). V tom istom roku natáčal Brian Green komediálny sitcom Freddie, v hlavnej úlohe s Freddiem Prinzem Jr.. V USA si Brian Austin Green opäť získal svojich fanúšikov ako Derek Reese, nebojácny bojovník hnutia odporu, v televíznom seriáli Terminátor: Príbeh Sarah Connor (Terminator: The Sarah Connor Chronicles, 2007).

Hudobná kariéra


V roku 1996 vydal svoj prvý album One Stop Carnival. Hudbe, najmä hip-hopu, sa venuje aj teraz, a to predovšetkým so svojou produkčnou spoločnosťou a vlastným nahrávacím štúdiom.