Presunúť na hlavný obsah

Shaggy

jamajsko-americký reggae spevák a rapper
Shaggy

Shaggy

jamajsko-americký reggae spevák a rapper
Miesto narodenia:
Kingston, Jamajka
Rodinný stav:
slobodný
Vek:
52
Znamenie:
váhy
Povolanie:
jamajsko-americký reggae spevák a rapper
Osobný web:
www.shaggyonline.com

Zaujímavosti


Shaggy, vlastným menom Orville Richard Burrell, je jamajský-americký reggae spevák a rapper. Je známy hlavne svojimi hitmy z roku 1995 "Boombastic" a z roku 2000 "It Wasn't Me". Známym sa stal vďaka svojim barytónovým rozsahom hlasu. Svoju prezývku "Shaggy" - čo znamená chlpatý, získal vďaka svojím chlpatým vlasom.

So svojou rodinou sa Shaggy presťahoval do New Yorku keď mal 18 rokov. V roku 1988 sa pripojil k námornej pechote Spojených štátov amerických. Kým sa zapísal k "Mariňákom", slúžil v operácií Púštna búrka v Perzskom zálive. Toto bola jeho inšpirácia pre zrod piesne Boombastic. Po jeho návrate z Perzského zálivu sa rozhodol venovať svojej hudobnej kariére, a tak vyšiel jeho prvý hit v roku 1993: "Oh Carolina".

Boombastic vyhral ocenenie za najlepší reggae album v nominácií Grammy Awards.

Diskografia


1993: Pure Pleasure

1994: Original Doberman

1995: Boombastic

1997: Midnite Lover

2000: Hot Shot

2002: Lucky Day

2005: Clothes Drop

2007: Intoxication

2011: Shaggy & Friends

2011: Summer In Kingston