Recept: Krevety sú módnou delikatesou
Silvester a vítanie Nového roku bol ten správny čas na vychutnanie si extra lahôdok.
Prejedanie však dávno vyšlo z módy. Kto chcel na svojich hostí urobiť dojem a pritom sa neprehrešiť proti pravidlám zdravej výživy, mohol siahnuť po krevetách. Z receptov Jakuba Reimitza si vyberú začiatočníci aj skúsení majstri varešky.
Dusené tigrie krevety v kokosovom mlieku, zelenom karí a zázvore so sépiovými tagliolinami
Pre 4 osoby potrebujeme:
16 tigrích kreviet
250 ml kokosového mlieka
160 g cherry rajčín
3 strúčiky cesnaku
40 g čerstvého zázvoru
1 KL zeleného karí
olivový olej
30 g masla
4 limetkové listy
citrónová tráva
soľ a čierne korenie
3 vetvičky čerstvého koriandru
500 g sépiových cestovín taglioline
Postup:
Na olivovom oleji urestujeme krevety, pridáme nasekaný cesnak, na jemno nakrájaný zázvor, cherry rajčiny nakrájané na štvrťky a zalejeme kokosovým mliekom. Ochutíme soľou, čiernym korením a zeleným karí korením, pridáme limetkové listy a citrónovú trávu. Podusíme a nakoniec pridáme kúsok masla na zjemnenie. Cestoviny uvaríme v osolenej vode a nasypeme do omáčky. Nakoniec pridáme nasekaný čerstvý koriander.
Náš tip:
Varené cestoviny nikdy nepreplachujeme vodou, aby sa lepšie spojili s omáčkou.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu