Presunúť na hlavný obsah

Recept: Krevety sú módnou delikatesou

Recepty

Silvester a vítanie Nového roku bol ten správny čas na vychutnanie si extra lahôdok.

Prejedanie však dávno vyšlo z módy. Kto chcel na svojich hostí urobiť dojem a pritom sa neprehrešiť proti pravidlám zdravej výživy, mohol siahnuť po krevetách. Z receptov Jakuba Reimitza si vyberú začiatočníci aj skúsení majstri varešky.

Dusené tigrie krevety v kokosovom mlieku, zelenom karí a zázvore so sépiovými tagliolinami

Pre 4 osoby potrebujeme:

16 tigrích kreviet
250 ml kokosového mlieka
160 g cherry rajčín
3 strúčiky cesnaku
40 g čerstvého zázvoru
1 KL zeleného karí
olivový olej
30 g masla
4 limetkové listy
citrónová tráva
soľ a čierne korenie
3 vetvičky čerstvého koriandru
500 g sépiových cestovín taglioline

Postup:
Na olivovom oleji urestujeme krevety, pridáme nasekaný cesnak, na jemno nakrájaný zázvor, cherry rajčiny nakrájané na štvrťky a zalejeme kokosovým mliekom. Ochutíme soľou, čiernym korením a zeleným karí korením, pridáme limetkové listy a citrónovú trávu. Podusíme a nakoniec pridáme kúsok masla na zjemnenie. Cestoviny uvaríme v osolenej vode a nasypeme do omáčky. Nakoniec pridáme nasekaný čerstvý koriander.

Náš tip:
Varené cestoviny nikdy nepreplachujeme vodou, aby sa lepšie spojili s omáčkou.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu