Tip na rýchly obed: Zapečená mladá zelenina so syrom
Gastroexpert Rudolf Héger a recept na jeho zapečenú mladú zeleninu so syrom. Skvelý tip na obed, čo poviete?
Rudolf Héger a jeho recept na zapečenú mladú zeleninu so syrom
Potrebujeme:
3-4 ks tenšej mladej cukiny
3-4 nové zemiaky
4 paradajky
3 dcl nízkotučnej smotany
15 dkg nízkotučného syru
Soľ
Korenie
Mohlo by vás zaujímať: Brusnicovo-jogurtová torta: Táto diétna verzia vás dostane, vyskúšate?
Postup:
Zeleninu nakrájame na kolieska a na striedačku po vrstvách poukladáme do vyolejovanej sklenenej misy. Ak je misa okrúhla, zeleninu ukladáme do kruhu, ak je hranatá, ukladáme v radoch.
Čítajte: Skvelý sladký recept: V šálke pečená čerešňová pita
Smotanu posolíme, okoreníme a zalejeme zeleninu až po jej hornú vrstvu. Misu zakryjeme alobalom a pečieme, až kým zemiaky nezmäknú. Ihlou na pečenie skúsime mäkkosť zemiakov. Potom odstraníme alobal a zapečenú zeleninu posypeme nastrúhaným syrom. Misu vrátime späť do rúry a pečieme dovtedy, pokiaľ syr trošku nezhnedne. Na záver vrch posypeme petržlenom a čerstvým nastruhaným syrom.
Dobrú chuť!