Presunúť na hlavný obsah

Pripravte si ovsenú kašu priamo ako z raňajkárne. Ako na to?

Recepty

Ovsená kaša patrí k obľúbeným raňajkovým jedlám. Nepochybne za to môže jednoduchá príprava, ale zároveň aj viaceré benefity tohto receptu - okrem toho, že ho žalúdok nepotrebuje zohrievať, obsahuje mnoho zdraviu prospešných látok a vitamínov.

Ovsená kaša s kokosom a ovocím

Potrebujete:

  • 150g ovsených vločiek
  • 6PL strúhaného kokosu
  • 600ml mlieka
  • štipka soli
  • 2 PL cukru
  • čerstvé ovocie podľa chuti

Postup:

Ovsené vločky krátko opražíme, až pokiaľ necítime ich vôňu. Pridáme k nim mlieko, kokos, cukor a na malom plameni pomaly privedieme k varu. Štipkou soli zvýrazníme chuť a zmes miešame približne päť minút. To, či je hotová, spoznáme podľa hustejšej konzistencie. Na záver ozdobíme ovocím.

Prečítajte si: Obľúbený recept v zdravšej verzii. Ako si pripraviť nízkokalorické palacinky?

Ovsená kaša na štýl mrkvového koláča

Potrebujete:

  • polovicu hrnčeka ovsených vločiek
  • 2 stredne veľké nastrúhané mrkvy
  • 1 hrnček vody
  • 1 PL medu
  • 1 PL mandľových lupienkov
  • 2 PL nastrúhaného kokosu
  • hrozienka
  • 1 ČL mletej škorice
  • 2 ČL mandľového masla

Postup:

Ovsené vločky s nastrúhanou mrkvou dáme variť do vriacej vody až pokiaľ nezmäknú. Postupne pridávame všetky igrediencie a za neustáleho miešania varíme aspoň ďalších päť minút. Necháme odstáť,no napriek tomu podávame teplé.

Neprehliadnite: Pripravte si domáci biely jogurt. Po jeho ochutnaní nebudete chcieť už iný