Pripravte si ovsenú kašu priamo ako z raňajkárne. Ako na to?
Ovsená kaša patrí k obľúbeným raňajkovým jedlám. Nepochybne za to môže jednoduchá príprava, ale zároveň aj viaceré benefity tohto receptu - okrem toho, že ho žalúdok nepotrebuje zohrievať, obsahuje mnoho zdraviu prospešných látok a vitamínov.
Ovsená kaša s kokosom a ovocím
Potrebujete:
- 150g ovsených vločiek
- 6PL strúhaného kokosu
- 600ml mlieka
- štipka soli
- 2 PL cukru
- čerstvé ovocie podľa chuti
Postup:
Ovsené vločky krátko opražíme, až pokiaľ necítime ich vôňu. Pridáme k nim mlieko, kokos, cukor a na malom plameni pomaly privedieme k varu. Štipkou soli zvýrazníme chuť a zmes miešame približne päť minút. To, či je hotová, spoznáme podľa hustejšej konzistencie. Na záver ozdobíme ovocím.
Prečítajte si: Obľúbený recept v zdravšej verzii. Ako si pripraviť nízkokalorické palacinky?
Ovsená kaša na štýl mrkvového koláča
Potrebujete:
- polovicu hrnčeka ovsených vločiek
- 2 stredne veľké nastrúhané mrkvy
- 1 hrnček vody
- 1 PL medu
- 1 PL mandľových lupienkov
- 2 PL nastrúhaného kokosu
- hrozienka
- 1 ČL mletej škorice
- 2 ČL mandľového masla
Postup:
Ovsené vločky s nastrúhanou mrkvou dáme variť do vriacej vody až pokiaľ nezmäknú. Postupne pridávame všetky igrediencie a za neustáleho miešania varíme aspoň ďalších päť minút. Necháme odstáť,no napriek tomu podávame teplé.
Neprehliadnite: Pripravte si domáci biely jogurt. Po jeho ochutnaní nebudete chcieť už iný