Špenátové rizoto ako zmeska chuti a vitamínov. Doprajte si ľahký, no vyživujúci obed
Rizoto špeciálne predstavovať netreba. Poznáte však jeho najzdravšiu variantu? Ak ešte nie, mali by ste ju čím skôr vyskúšať.
Potrebujete:
- 250g ryže Arboria
- mrazený špenát
- 100g parmezánu
- 0,5l zeleninového vývaru
- 1dcl bieleho vína
- olivový olej
- cesnak
- cibuľa
- maslo
Postup:
Na oleji si opražíme nakrájanú cibuľku a približne polovičku strúčika cesnaku. Pridáme k ním ryžu a všetko spolu orestujeme. Následne to podlejeme bielym vínom, ktoré necháme trochu odpariť a potom ešte pribežne podlievame vývarom, tak, aby bola ryža podliatá až vtedy, keď sa dávka vývaru odparí.
Keď už je ryža spolovice uvarená, pridáme špenát.Do hotového pridáme maslo a parmezán. Podávame posypané parmezánom a ozdobené bylinkami.
Neprehliadnite: Zdravé špagety ako náhrada ťažkej večere. Pripravte si ich s unikátnou domácou omáčkou