Syrová quessadilla ako rýchla a netradičná inšpirácia na obed. Explózia chuti vám učaruje
Môže sa zdať, že vegetariánsky recept nedokáže poriadne zasýtiť - a zároveň nevie poskytnúť škálu rozmanitých chutí tak, ako mäsové recepty. Jednoduchý a obľúbený recept z Mexika vám však dokáže pravý opak.
Potrebujete:
- zemiakové placky alebo wrapy
- baklažán
- menšiu cuketu
- kukuricu
- 3-4ks šampiňónov
- syr cheddar
- plátkový syr
- syr eidam (na strúhanie)
Postup:
Cheddar a Eidam si nastrúhame do osobitných misiek, aby sa nám s ním ľahšie pracovalo. Baklažán, cuketu a šampiňóny nakrájame na tenké plátky. Veľkú panvicu (napríklad wok) rozohrejeme bez oleja a položíme na ňu placku tak, aby sme polovicu dokázali ohnúť. Na polovicu, ktorá sa pečie, položíme plátkový syr a na tenko nakrájané ingrediencie; kúsky baklažánu, húb, cukety a trocha kukurice. Pečieme na miernom ohni, až kým sa nám syr nezačne roztápať - dávame si však pozor, aby sme placku nepripálili.
Následne otočíme placku na druhú stranu, na ktorú naukladáme nastrúhaný syr - z jednej aj z druhej misky. Placku ''zatvoríme'' čím nám vznikne tvar polmesiaca. Pečieme maximálne dve minúty, aby sa nám placka nepripálila. Dobrú chuť!
Neprehliadnite: Vegetariánsky hotdog ako rýchly snack. Stihnete si ho pripraviť už za pár minút