Presunúť na hlavný obsah

3 recepty na rýchle snacky, ktoré ocení každý hosť: Vyskúšate?

Recepty

Pripraviť niečo originálne a chutné nemusí byť náročné. Pripravili sme pre vás 3 recepty na rýchle snacky, ktoré budú milovať všetci.

Cuketový tatarák

Potrebujete:

  • 400 g cukety
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 menšia červená cibuľa
  • 2 ČL dižónskej horčice
  • 1/2 ČL soli
  • 1 ČL sójovej omáčky
  • 2 ČL kečupu bez cukru
  • 1/4 ČL mletého čierneho korenia
  • 1 PL olivového oleja

Postup:

Cuketu najemno nastrúhame, osolíme ju a necháme 5 minút odležať, aby pustila čo najviac vody. Následne ju scedíme a poriadne vyžmýkame. Na panvici si na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nasekanú červenú cibuľu a prelisované strúčiky cesnaku. Pridáme všetky zvyšné suroviny vrátane vyžmýkanej cukety a zmes varíme za častého miešania po dobu 7-8 minút. Hotový cuketový tatarák podávame ešte teplý spolu s celozrnným pečivom.

Vyskúšajte tiež: Pripravte si sladký, no ľahký dezert. Citrónový krémový cheesecake si zamilujete

Baklažánové rolky

Potrebujete:

  • 1ČL balzamikového octu
  • 1 veľký baklažán
  • 150 g nadrobeného feta syra
  • 1 strúčik cesnaku
  • 3 PL citrónovej šťavy
  • 1 PL olivového oleja
  • štipka morskej soli
  • štipka mletého čierneho korenia
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • menšia hrsť čerstvej bazalky

Postup: 

Baklažán umyjeme, odstránime z neho vrchnú a spodnú časť a nakrájame ho pozdĺžne na 8 až 10 tenkých pásov, kúsky potrieme z oboch strán pripravenou marinádou a ugrilujeme ich na rozohriatej panvici z oboch strán do zlatista (zhruba 4 minúty z každej strany). Kým sa baklažán griluje, pripravíme si plnku. V malej miske si zmiešame nadrobený feta syr s lyžicou citrónovej šťavy, nadrobno nasekanými bazalkovými listami a štipkou mletého čierneho korenia. Každý ugrilovaný plátok baklažánu potrieme 1 lyžicou feta plnky a plátky zrolujeme. Podávame teplé. 

Mohlo by vás zaujímať: Obľúbený recept v zdravšej verzii. Ako si pripraviť nízkokalorické palacinky?

Tousty zo sladkých zemiakov

Potrebujete:

  • 2 väčšie sladké zemiaky
  • na oblohu:
  • arašidové maslo
  • banán
  • avokádo
  • nátierky
  • kyslá smotana, cottage cheese
  • pesto
  • zelenina
  • hummus
  • tuniakový šalát

Postup: 

Sladké zemiaky umyjeme a môžeme ich aj ošúpať, následne ich nakrájame na tenšie plátky. Každý plátok opečieme v hriankovači, prípadne na panvici do zlatista. Toasty potrieme zvolenými oblohami a môžeme podávať.

Pozrite si: Pripravte si domáci biely jogurt. Po jeho ochutnaní nebudete chcieť už iný

- Najčítanejšie -