Presunúť na hlavný obsah

Špenátové rizoto ako zmeska chuti a vitamínov. Doprajte si ľahký, no vyživujúci obed

Recepty

Rizoto špeciálne predstavovať netreba. Poznáte však jeho najzdravšiu variantu? Ak ešte nie, mali by ste ju čím skôr vyskúšať.

Potrebujete:

  • 250g ryže Arboria
  • mrazený špenát
  • 100g parmezánu
  • 0,5l zeleninového vývaru
  • 1dcl bieleho vína
  • olivový olej
  • cesnak
  • cibuľa
  • maslo

Postup:

Na oleji si opražíme nakrájanú cibuľku a približne polovičku strúčika cesnaku. Pridáme k ním ryžu a všetko spolu orestujeme. Následne to podlejeme bielym vínom, ktoré necháme trochu odpariť a potom ešte pribežne podlievame vývarom, tak, aby bola ryža podliatá až vtedy, keď sa dávka vývaru odparí.

Keď už je ryža spolovice uvarená, pridáme špenát.Do hotového pridáme maslo a parmezán. Podávame posypané parmezánom a ozdobené bylinkami.

Neprehliadnite: Zdravé špagety ako náhrada ťažkej večere. Pripravte si ich s unikátnou domácou omáčkou