Presunúť na hlavný obsah

Hovädzie teriyaki s ryžou a sezamovými semienkami: Ľahký obed, ktorý zasýti a dodá energiu

Recepty

Pokiaľ vám už dochádzajú tipy na ľahký, rýchly obed, jeden pre vás máme. Toto teriyaki je chutné, vizuálne atraktívne a spája v sebe všetky spomínané elementy.

Ingrediencie:

  • Hovädzia sviečkovica
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • sójová omáčka
  • mirin omáčka
  • rybia omáčka
  • čerstvé chilli
  • hnedý cukor
  • olej
  • sezam
  • koriander - zopár lístkov
  • brokolica podľa chuti

Postup:

Hovädziu sviečkovicu - narezanú na rezančeky, 2 hodiny marinujeme v omáčke (sójová omáčka, mirin omáčka, pretlačený cesnak, rybia omáčka, čerstvé chilli, hnedý cukor).

Rozohrejeme panvicu na strednom stupni, pridáme lyžicu oleja a rezančeky postupne opekáme z oboch strán, až kým omáčka nechytí glazúru a mäso nie je jemné.

Napokon v miske zalejeme zvyškom marinády spolu s orestovaným sezamom. Na výpeku môžeme do hneda osmažiť cibuľku, ktorú podávame spolu s mäsom a uvarenou jasmínovou ryžou.

Môžeme dozdobiť nakrájanou zelenou cibuľkou, brokolicou na pare, či nakrájaným čerstvým koriandrom. Dobrú chuť!