Hovädzie teriyaki s ryžou a sezamovými semienkami: Ľahký obed, ktorý zasýti a dodá energiu
Pokiaľ vám už dochádzajú tipy na ľahký, rýchly obed, jeden pre vás máme. Toto teriyaki je chutné, vizuálne atraktívne a spája v sebe všetky spomínané elementy.
Hovädzie teriyaki s ryžou a sezamovými semienkami
Ingrediencie:
- Hovädzia sviečkovica
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- sójová omáčka
- mirin omáčka
- rybia omáčka
- čerstvé chilli
- hnedý cukor
- olej
- sezam
- koriander - zopár lístkov
- brokolica podľa chuti
Postup:
Hovädziu sviečkovicu - narezanú na rezančeky, 2 hodiny marinujeme v omáčke (sójová omáčka, mirin omáčka, pretlačený cesnak, rybia omáčka, čerstvé chilli, hnedý cukor).
Rozohrejeme panvicu na strednom stupni, pridáme lyžicu oleja a rezančeky postupne opekáme z oboch strán, až kým omáčka nechytí glazúru a mäso nie je jemné.
Napokon v miske zalejeme zvyškom marinády spolu s orestovaným sezamom. Na výpeku môžeme do hneda osmažiť cibuľku, ktorú podávame spolu s mäsom a uvarenou jasmínovou ryžou.
Môžeme dozdobiť nakrájanou zelenou cibuľkou, brokolicou na pare, či nakrájaným čerstvým koriandrom. Dobrú chuť!