Francúzske Crème brûlée podľa tradičného receptu: Stačia vám 4 suroviny a lahodný dezert vykúzlite na počkanie
Tento dezert si vás získa okamžite. Je neuveriteľne lahodný a zároveň úplne jednoduchý na prípravu. Poďte si spolu s nami pripraviť tredičné Crème brûlée!
Ingrediencie na 6 porcií:
- 500 ml smotany na šľahanie ideálne 40%
- 5 žĺtkov
- 1 vanilkový struk
- 75 g kryštáľového cukru
TIP: mäta a trošku kryštáľového cukru na zdobenie
Postup:
Žĺtky vymiešajte spolu s cukrom do peny. Do hrnčka dajte smotanu a zrniečka zo struku vanilky. Zohrievajte zmes približine na 72 stupňov - nesmie vrieť. Následne za stáleho miešania pomaly pridajte k vymiešaným žĺtkom.
Mohlo by vás zaujímať: Máte radi ovsenú kašu na raňajky? Vyskúšajte túto zlatú, ktorá je plná protizápalových ingrediencií
Vylejte do pripravených misiek. Tie naukladajte do vyššieho plechu s horúcou vodu. Dajte piecť do rúry na 150 stupňov, na 35-40 minút, kým krém v miskách stuhne.
Nechájte vychladnúť a potom vložte do chladničky. Pred servírovaním posypte jednou lyžičkou cukru a flambujete, kým sa vytvorí karamelová krusta. Môžete dozdobiť lístkami mäty. Dobrú chuť!