Presunúť na hlavný obsah

Máte radi ovsenú kašu na raňajky? Vyskúšajte túto zlatú, ktorá je plná protizápalových ingrediencií

Recepty

Ovsené vločky na raňajky sú dlhoročne považované za neuveriteľne výživný začiatok dňa. Môžete si ju urobiť na veľa spôsobov, no vyskúšali ste už niekedy pikantnú, zlatú ovsenú kašu, ktorá je plná protizápalových ingrediencií? Takto si ju pripravujú v Indii...

Pri príprave zlatej pikantnej ovsenej kaše sa používa surový indský nerafinovaný cukor, Jaggery, a môže sa pochváliť žlto-zlatou farbou vďaka ingrediencii, kurkume. Tá zabezpečuje aj protizápalový efekt tejto ovsenej kaše. Aké sú ďalšie ingrediencie? 

Mohlo by vás zaujímať: Domáca kokosovo-mandľová granola: Raňajková záležitosť, ktorej neodoláte

Ingrediencie na 1 misku zlatej pikantnej ovsenej kaše: 

1 šálka obyčajného nesladeného ovseného mlieka

štipka morskej alebo himalájskej soli 

1 šálka ovsených vločiek

1 ČL surového trstinového cukru, Jaggery

2 ČL mletej kurkumy

štipka čerstvo mletého čierneho korenia

2 celé struky kardamónu

2 PL nehydrogenovanej rastlinnej nátierky

½ šálky čučoriedok, malín alebo iného obľúbeného ovocia na ozdobu a dochutenie 

Čítajte tiež: Zdravé a rýchle raňajky, ktoré si môžete urobiť večer predtým: Stačia k vám k tomu 3 základné ingrediencie

Postup prípravy: 

V stredne veľkom hrnčeku privediete do varu vodu, ovsené mlieko a soľ. 

Po uvarení pridajte ovsené vločky, premiešajte a znížte teplotu na stredne nízku. Pridajte Jaggery, kurkumu, čierne korenie a struky kardamónu.

Miešajte a duste 6 až 8 minút, kým ovsené vločky nenapučia a nie sú mäkké.  

Pridajte nehydrogenovanú rastlinnú nátierku a premiešajte.

Nalejte takto pripravenú zlatú, pikantnú ovsenú kašu a ozdobte bobuľami či iným obľúbeným ovocím. 

Neprehliadnite: Tri variácie raňajok, ktoré naštartujú spaľovanie a pomôžu vám zhodiť vďaka jednej prísade

Dobrú chuť!