Presunúť na hlavný obsah

Stromček z Pavlovky: Dezert, ktorý očarí

Recepty

Skúste si tento rok pripraviť Pavlovku tak trochu netradične. Klasický recept viete krásne variovať a vykúzliť tak hotové umelecké dielo.

Ingrediencie

Cesto:

  • 4 bielky
  • 150 g krupicového cukru
  • 1 ČL bieleho vínneho octu
  • 1 PL kukuričného škrobu

Krém:

  • 300 g mascarpone
  • 250 ml šľahačkovej smotany
  • 1 vanilkový cukor

Na zdobenie:

  • mandarínky

Postup

Bielky vyšľaháme takmer do tuha, potom pridáme cukor, škrob aj ocot. Na plech si dáme papier na pečenie a urobíme s ceruzkou krúžky s priemerom cca 6 cm. Do krúžkov vkladáme sneh z bielkov. Sušíme v rúre pri pri teplote 120 stupňov, približne 1,5 hodiny. 

Neprehliadnite: Krémový cheesecake s broskyňami a chrumkavou štrúdľou: Ideálny dezert k zavŕšeniu letného dňa

Medzitým si pripravíme krém. Vyšľaháme mascarpone s cukrom, šľahačkovou smotanou. Keď nám cesto z bielkov vychladne, začneme si skladať stromček. Krém vrstvíme medzi každé poschodie. Ozdobíme mandarínkami. Dobrú chuť!