Medvedie labky: Tradičný recept ako od babičky
Je najvyšší čas začať s prípravou suchého vianočného pečiva. Nebudete neskôr v strese a vždy je dobré naladiť sa na sviatočnú atmosféru, tak trochu v predstihu, no nie?
Ingrediencie na 100 kúskov:
- 350 g polohrubej múky
- 250 g práškového cukru
- 260 g zmäknutého masla
- 120 g pomletých vlašských orechov
- 1 ČL kakaa
- štipka mletej škorice
- štipka klinčeka
- štipka soli
Postup:
Múku, práškový cukor aj kakao preosejte, pridajte škoricu, klinček, soľ, pomleté orechy a napokon maslo. Vypracujte hladké cesto. To zabaľte do potravinovej fólie a nechajte cez noc v chladničke odležať. Cesto na druhý deň vyberte, nechajte asi 30 minút zmäknúť a potom naplňte formičky pod okraj.
V strede urobte prstom priehlbinku. Pečte vo vyhriatej rúre na 185 stupňov približne 10 minút. Vychladnuté vyklopte a poprášte práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Tip na záver: Skôr ako dáte orechy do cesta, nechaje ich 5 minút opiecť, labkám to dodá lepšiu a výraznejšiu chuť.
Neprehliadnite: Krémový cheesecake s broskyňami a chrumkavou štrúdľou: Ideálny dezert k zavŕšeniu letného dňa