Presunúť na hlavný obsah

Medvedie labky: Tradičný recept ako od babičky

Recepty

Je najvyšší čas začať s prípravou suchého vianočného pečiva. Nebudete neskôr v strese a vždy je dobré naladiť sa na sviatočnú atmosféru, tak trochu v predstihu, no nie?

Ingrediencie na 100 kúskov:

  • 350 g polohrubej múky
  • 250 g práškového cukru
  • 260 g zmäknutého masla
  • 120 g pomletých vlašských orechov
  • 1 ČL kakaa
  • štipka mletej škorice 
  • štipka klinčeka
  • štipka soli

Postup:

Múku, práškový cukor aj kakao preosejte, pridajte škoricu, klinček, soľ, pomleté orechy a napokon maslo. Vypracujte hladké cesto. To zabaľte do potravinovej fólie a nechajte cez noc v chladničke odležať. Cesto na druhý deň vyberte, nechajte asi 30 minút zmäknúť a potom naplňte formičky pod okraj.

V strede urobte prstom priehlbinku. Pečte vo vyhriatej rúre na 185 stupňov približne 10 minút. Vychladnuté vyklopte a poprášte práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Tip na záver: Skôr ako dáte orechy do cesta, nechaje ich 5 minút opiecť, labkám to dodá lepšiu a výraznejšiu chuť.

Neprehliadnite: Krémový cheesecake s broskyňami a chrumkavou štrúdľou: Ideálny dezert k zavŕšeniu letného dňa