Krémový tvarohovo-tekvicový koláč: Trocha tradičný, trocha moderný, no zakaždým chutný
Sušienky s pekanovými orechmi, maslo, tvaroh, tekvica, muškátový orech či klinček, to je trocha netradičná kombinácia. No presvedčte sa sami na sebe, že stojí za to, ju ochutnať. Kombinácia tradičného a moderného vás napokon ohromí.
Na stredne veľký plech alebo tortovú formu s priemerom cca 24 – 26 cm potrebujete:
Ingrediencie na cesto:
2 šálky jemne rozdrvených sušienok s pekanovými orechmi
1 PL hladnej špaldovej múky
3 PL rozpusteného masla
Mohlo by vás zaujímať: Brownies s čokoládou: Posypané morskou soľou a pekanovými orechmi sa pre vás stanú novým obľúbeným dezertom
Tvarohovo – tekvicová plnka:
2 vaničkové 250 g jemné tvarohy
1 šálka cukru
1 šálka tekvicového pyré
3 PL hladkej špaldovej múky
1 PL mlieka
1 ČL mletej škorice
1/4 ČL mletého zázvoru, muškátového orieška a klinčekov
3 vajcia
Na ozdobu:
33 % - tná smotana na šľahanie
Čítajte tiež: Karamelovo-jablkový cheesecake: Sezónna pochúťka so zázvorovým základom a karamelovou polevou
Postup prípravy:
V malej miske zmiešajte sušienky, múku a maslo. Vtlačíme do nevymasteného stredne veľkého pechu na pečenie alebo tortovej formy. Pečieme pri 200° C cca 10 minút do zhnednutia.
Potom si pripravíme plnku. Vo veľkej miske zmiešame tvarohy a cukor dohladka. Zašľaháme tekvicové pyré, múku, mlieko a koreniny. Pridáme vajcia a šľaháme na nízkej rýchlosti, kým sa ingrediencie nespoja. Nalejeme na upečené cesto.
Dáme do rúry a pečieme pri 200° C cca 40-50 minút alebo kým stred nebude takmer stuhnutý. Na posledných 15 minút pečenia prikryjeme okraje fóliou, aby v prípade potreby nezhnedli.
Po vytiahnutí koláč chladíme na mriežke cca 1 hodinu.
Pred podávaním dajte koláč do chladničky aspoň na 4 hodiny. Ak máte chuť, doprajte si k nemuvyšľahanú šľahačku.
Neprehliadnite: Rebarbora, zázvor a jablká: To sú ingrediencie, ktoré robia z tohto koláča ideálny jesenný dezert
Dobrú chuť!