Presunúť na hlavný obsah

Brownies s čokoládou: Posypané morskou soľou a pekanovými orechmi sa pre vás stanú novým obľúbeným dezertom

Recepty

Čokoládová nátierka s lieskovými orieškami, opražené pekanové orechy, morská soľ a ďalšie ingrediencie budú tou pravou zmesou chutí pri tomto brownies. Dáte sa naň nahovoriť?

Ingrediencie: 

100 g masla nakrájaného na malé kúsky plus navyše na vymastenie plechu

200 g 70% tmavej čokolády nalámanej na kúsky

150 g čokoládovo-orieškovej nátierky

3 vajcia, rozšľahané

200 g kryštálového cukru

150 g hladkej múky (môže byť aj špaldová)

100 g opražených pekanových orechov, nasekaných nahrubo

obľúbená zmrzlina na servírovanie 

Mohlo by vás zaujímať: Sladká pochúťka k šálke čaju alebo kávy: Mrkvový koláč s pekanovými orechmi

Postup prípravy: 

Najskôr si rozohrejeme rúru na 180 C. Plech vymastíme maslom, rovnako aj okraje plechu. 

Maslo, čokoládu a čokoládovú nátierku dáme do žiaruvzdornej misy a roztopíme na panvici s mierne vriacou vodou. Po rozpustení premiešame a necháme trocha vychladnúť.

V stredne veľkej miske pomocou elektrického šľahača vyšľaháme vajcia a cukor spolu cca 5 minút, kým nebudú svetlé a nadýchané. Nalejeme čokoládovú zmes a krátko prešľaháme, aby sa všetko spojilo. Preosejeme hladkú múku a pridáme do zmesi. Potom pridáme zmes pekanových orechov. 

Čítajte tiež: Čokoládové brownies bez múky

Takto pripravenú a zmiešanú zmes vylejeme na vymastený plech a rozotrieme stierkou do hladka, aby bol povrch rovný. Povrch ešte posypeme zvyšnými pekanovými orechmi a posypeme morskou soľou. 

Pečieme cca 30-35 minút, kým zmes v rúre stuhne, ale v strede bude trochu lepkavá. Po upečení necháme vychladnúť, nakrájame na štvorce a podávame s obľúbenou zmrzlinou. 

Neprehliadnite: Recept: Brownies s kávovou šľahačkou

Dobrú chuť!