Brownies s čokoládou: Posypané morskou soľou a pekanovými orechmi sa pre vás stanú novým obľúbeným dezertom
Čokoládová nátierka s lieskovými orieškami, opražené pekanové orechy, morská soľ a ďalšie ingrediencie budú tou pravou zmesou chutí pri tomto brownies. Dáte sa naň nahovoriť?
Ingrediencie:
100 g masla nakrájaného na malé kúsky plus navyše na vymastenie plechu
200 g 70% tmavej čokolády nalámanej na kúsky
150 g čokoládovo-orieškovej nátierky
3 vajcia, rozšľahané
200 g kryštálového cukru
150 g hladkej múky (môže byť aj špaldová)
100 g opražených pekanových orechov, nasekaných nahrubo
obľúbená zmrzlina na servírovanie
Mohlo by vás zaujímať: Sladká pochúťka k šálke čaju alebo kávy: Mrkvový koláč s pekanovými orechmi
Postup prípravy:
Najskôr si rozohrejeme rúru na 180 C. Plech vymastíme maslom, rovnako aj okraje plechu.
Maslo, čokoládu a čokoládovú nátierku dáme do žiaruvzdornej misy a roztopíme na panvici s mierne vriacou vodou. Po rozpustení premiešame a necháme trocha vychladnúť.
V stredne veľkej miske pomocou elektrického šľahača vyšľaháme vajcia a cukor spolu cca 5 minút, kým nebudú svetlé a nadýchané. Nalejeme čokoládovú zmes a krátko prešľaháme, aby sa všetko spojilo. Preosejeme hladkú múku a pridáme do zmesi. Potom pridáme zmes pekanových orechov.
Čítajte tiež: Čokoládové brownies bez múky
Takto pripravenú a zmiešanú zmes vylejeme na vymastený plech a rozotrieme stierkou do hladka, aby bol povrch rovný. Povrch ešte posypeme zvyšnými pekanovými orechmi a posypeme morskou soľou.
Pečieme cca 30-35 minút, kým zmes v rúre stuhne, ale v strede bude trochu lepkavá. Po upečení necháme vychladnúť, nakrájame na štvorce a podávame s obľúbenou zmrzlinou.
Neprehliadnite: Recept: Brownies s kávovou šľahačkou
Dobrú chuť!