Malinovo čokoládová penová torta: Jednoduchý slávnostný dezert s chrumkavým základom a bohatou plnkou
Chrumkavý sušienkový základ a bohatá penová poleva na dezerte sami o sebe sľubujú kulinársky zážitok. Ak si k tomu pridáte ešte čokoládu a maliny, vytvoríte slávnostný dezert, za ktorý by sa nehanbili ani najvychýrenejšie cukrárky, za to vám ručíme.
Budete potrebovať tortovú formu cca 24 – 26 cm.
Ingrediencie na sušienkový základ:
50 g 70% horkej čokolády nalámanej na kúsky
50 g masla
1 PL malinového sirupu
200 g obľúbených sušienok
Mohlo by vás zaujímať: Letná smotanová torta so sezónnym ovocím: Dezert, ktorý nikdy nesklame
Ingrediencie na malinovú penu:
200 g 70% horkej čokolády nalámanej na kúsky
200 g mliečnej čokolády (s 30 % kakaovej sušiny), nalámanej na kúsky
4 oddelené vajcia
300 ml smotany na šľahanie
3 x 150 g malín
Postup prípravy:
Na sušienkový základ rozpustite horkú čokoládu s maslom a malinovým sirupom v miske nad parou alebo na miernom ohni. Sušienky vložte do vrecka a rozdrvte valčekom, kým nedosiahnu konzistenciu strúhanky. Potom všetko spolu premiešajte a uložte na dno tortovej formy. Dajte na cca hodinu do chladničky.
Čítajte tiež: Čokoládová torta, ktorá dostane aj najväčších čokoholikov
Na malinovú penu rozpustite zvyšnú horkú čokoládu a mliečnu čokoládu spolu rovnakým spôsobom a nechajte vychladnúť do vlažnej teploty. Elektrickým šľahačom vyšľahajte bielka v jednej miske na tuhý sneh. Smotanu na šľahanie jemne vyšľahajte v inej miske, kým nezhustne, ale nie až po mäkkú šľahačku. Zapracujte do zmesi maliny.
Do čokolády vmiešajte žĺtky, potom do zmesi zašľahajte smotanu, najlepšie metličkou. Následne metličkou jemne vmiešajte sneh z bielkov, zmes rozotrite na sušienkový základ a vráťte na noc do chladničky.
Pri servírovaní, ozdobte ešte povrch malinami a môžete podávať.
Neprehliadnite: Cheesecake s bielou čokoládou a malinami: Dokonalá torta na váš stôl počas babieho leta
Dobrú chuť!