Letná Pavlova torta s čerstvým ovocím: Dezert, ktorým potešíte rodinu aj priateľov nielen počas párty
Pavlovka je už akousi obľúbenou klasikou v mnohých rodinách. Jej príprava totiž vôbec nie je komplikovaná ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Stavte na jednoduchý recept, ktorý sa vám vždy podarí.
Ingrediencie:
- 6 bielkov
- 250 g práškového cukru
- 1 PL vínneho octu
- štipka soli
- 250 g jahôd
- 250 g malín
- 2 figy
- 1 smotana na šľahanie 40%
- 250 g mascarpone
- 1 lyžička škrobu
Postup:
Bielka vyšaháme spolu s cukrom, soľou a vínnym octom a lyžičkou škrobu do tuha. Medzitým si rúru nastavíme na sušenie na 120 stupňov.
Plech vystelieme papierom na pečenie a z bielkov vytvarujeme kruh. V jeho strede urobíme malú priehlbinku, do ktorej budeme po sušení vkladať plnku. Samotné sušenie trvá asi hodinku.
Mohlo by vás zaujímať: Recept na domácu zmrzlinu: Dve základné ingrediencie, k tomu pár kvapiek citróna a vaše obľúbené ovocie
Medzitým si vyšľaháme zo smotany šľahačku, do ktorej pridáme mascarpone. Ovocie umyjeme a očistíme, figy dáme na polovicu. Následne krémom naplníme tortu a ozdobíme ju. Pokiaľ máte chuť na sladšiu verziu, môžete Pavlovku ešte preliať karamelom.