Presunúť na hlavný obsah

Letná Pavlova torta s čerstvým ovocím: Dezert, ktorým potešíte rodinu aj priateľov nielen počas párty

Recepty

Pavlovka je už akousi obľúbenou klasikou v mnohých rodinách. Jej príprava totiž vôbec nie je komplikovaná ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Stavte na jednoduchý recept, ktorý sa vám vždy podarí.

Ingrediencie:

  • 6 bielkov
  • 250 g práškového cukru
  • 1 PL vínneho octu
  • štipka soli
  • 250 g jahôd
  • 250 g malín
  • 2 figy
  • smotana na šľahanie 40%
  • 250 g mascarpone
  • 1 lyžička škrobu

Postup: 

Bielka vyšaháme spolu s cukrom, soľou a vínnym octom a lyžičkou škrobu do tuha. Medzitým si rúru nastavíme na sušenie na 120 stupňov.

Plech vystelieme papierom na pečenie a z bielkov vytvarujeme kruh. V jeho strede urobíme malú priehlbinku, do ktorej budeme po sušení vkladať  plnku. Samotné sušenie trvá asi hodinku.

Mohlo by vás zaujímať: Recept na domácu zmrzlinu: Dve základné ingrediencie, k tomu pár kvapiek citróna a vaše obľúbené ovocie

Medzitým si vyšľaháme zo smotany šľahačku, do ktorej pridáme mascarpone. Ovocie umyjeme a očistíme, figy dáme na polovicu. Následne krémom naplníme tortu a ozdobíme ju. Pokiaľ máte chuť na sladšiu verziu, môžete Pavlovku ešte preliať karamelom.