Marhuľovo malinový koláč, s ktorým zabodujete: Naviac nemá ani veľa kalórií
Teplý alebo studený, z ingrediencií, ktoré sú dostupné ešte stále aj v tomto období. K tomu prirátajte bonus v podobe toho, že je aj veľmi ľahký, keď príde reč na kalórie. Na svete máte ďalší z receptov, ktoré by ste si mali zapísať do svojej knihy receptov.
Pripravte si stredne veľký plech.
Ingrediencie
3 vopred predvaľkané lístkové cestá
2 PL rozpusteného masla
3 PL marhuľového džemu
6 zrelých marhúľ, odkôstkovaných a nahrubo nakrájaných
85 g čerstvých alebo mrazených malín
2 ČL práškového cukru, trstinového cukru, medu alebo iného obľúbeného sladidla
Mohlo by vás zaujímať: Skvelý a rýchly letný dezert s ríbezľami: Na tomto si môžete pochutiť pri šálke kávy
Postup prípravy:
Pred použitím nechajte lístkové cestá zohriať na izbovú teplotu asi 10 minút. Vložte plech na pečenie do rúry a zohrejte rúru na 200C/180C s ventilátorom.
Každý plát lístkového cesta potrieme rozpusteným maslom, navrstvíme na seba a potom preložíme na polovicu, aby sme získali menší obdĺžnik s hrúbkou 6 vrstiev.
Čítajte tiež: Dokonalý letný dezert: Chrumkavý jahodový koláč s tvarohovou polevou
Prehnite okraje cukrárskeho základu, aby ste vytvorili cca 2 cm okraj, a potom rozotrite marhuľový džem od stredu až k okrajom. Opatrne nasuňte na horúci plech na pečenie a pečte cca 5 minút.
Vyberte z rúry, na koláč poukladajte marhule a potrite ich zvyškom rozpusteného masla. Pečte cca ďalších 10 minút, potom posypte povrch malinami a cukrom alebo medom či iným sladidlom. Pečte posledných 10 minút, kým cesto nie je zlatohnedé a chrumkavé.
Neprehliadnite: Krémový cheesecake s broskyňami a chrumkavou štrúdľou: Ideálny dezert k zavŕšeniu letného dňa
Skvelé na ňom je, že je skvelý za tepla aj studena. Výber už ponecháme na vás.
Dobrú chuť!