Presunúť na hlavný obsah

Výborný sypaný koláč: Použiť môžete zavárané ovocie rôzneho druhu, aj čerstvé jablká

Recepty

Sypaný koláč je vláčny, sladký a plný ovocia. Ak ho raz skúsite, budete ho chcieť piecť pravidelne. Výhodou je, že v ňom môžete použiť rôzne druhy ovocia, tiež zavárané, čerstvé alebo mrazené, podľa vašej chuti.

Ingrediencie na cesto:

6 dcl polohrubej múky

6 dcl práškového cukru

1 kypriaci prášok do pečiva 

Ingrediencie na plnku: 

3 hrudkové tvarohy 250 g
2 vanilkové cukry
zavárané broskyne, marhule, jablká (použiť môžete aj čerstvé alebo mrazené ovocie podľa svojej chuti)

Mohlo by vás zaujímať: Perník s jablkami a francúzskou čokoládou: Dezert, ktorý si zamiluje celá rodina

Potup prípravy: 

Najskôr si pripravíme suché ingrediencie na cesto, ktoré len zmiešame. 

Rozdelíme si túto sypkú zmes na väčšiu a menšiu polovicu, pričom väčšiu polovicu vysypeme na plech dobre vymastený maslom, Herou, kokosovým olejom alebo iným tukom. 

Tvarohy zmiešame s vanilkovým cukrom a rozotrieme opatrne na sypkú zmes na plechu. Na to poukladáme pripravené ovocie. 

Čítajte tiež: Sladká pochúťka k šálke čaju alebo kávy: Mrkvový koláč s pekanovými orechmi

Potom si zmiešame mlieko, vajcia a trocha cukru a rozlejeme po povrchu pripraveného koláča na plechu. 

Následne posypme zvyšnou sypkou zmesou (menšou polovicou, ktorú sme si odložili). 

Rozpustíme si 10 dkg masla a to rozlejme po povrchu pripraveného koláča. 

Potom už len dáme do rúry a pečieme pri 180 – 200 stupňoch Celzia dokedy nebude povrch koláča pekný zlatistý. 

Neprehliadnite: Falošné tiramisu len z troch jednoduchých ingrediencií: Ideálny dezert, ak chcete potešiť svojich hostí

Dobrú chuť!