Výborný sypaný koláč: Použiť môžete zavárané ovocie rôzneho druhu, aj čerstvé jablká
Sypaný koláč je vláčny, sladký a plný ovocia. Ak ho raz skúsite, budete ho chcieť piecť pravidelne. Výhodou je, že v ňom môžete použiť rôzne druhy ovocia, tiež zavárané, čerstvé alebo mrazené, podľa vašej chuti.
Ingrediencie na cesto:
6 dcl polohrubej múky
1 kypriaci prášok do pečiva
Ingrediencie na plnku:
3 hrudkové tvarohy 250 g
2 vanilkové cukry
zavárané broskyne, marhule, jablká (použiť môžete aj čerstvé alebo mrazené ovocie podľa svojej chuti)
Mohlo by vás zaujímať: Perník s jablkami a francúzskou čokoládou: Dezert, ktorý si zamiluje celá rodina
Potup prípravy:
Najskôr si pripravíme suché ingrediencie na cesto, ktoré len zmiešame.
Rozdelíme si túto sypkú zmes na väčšiu a menšiu polovicu, pričom väčšiu polovicu vysypeme na plech dobre vymastený maslom, Herou, kokosovým olejom alebo iným tukom.
Tvarohy zmiešame s vanilkovým cukrom a rozotrieme opatrne na sypkú zmes na plechu. Na to poukladáme pripravené ovocie.
Čítajte tiež: Sladká pochúťka k šálke čaju alebo kávy: Mrkvový koláč s pekanovými orechmi
Potom si zmiešame mlieko, vajcia a trocha cukru a rozlejeme po povrchu pripraveného koláča na plechu.
Následne posypme zvyšnou sypkou zmesou (menšou polovicou, ktorú sme si odložili).
Rozpustíme si 10 dkg masla a to rozlejme po povrchu pripraveného koláča.
Potom už len dáme do rúry a pečieme pri 180 – 200 stupňoch Celzia dokedy nebude povrch koláča pekný zlatistý.
Neprehliadnite: Falošné tiramisu len z troch jednoduchých ingrediencií: Ideálny dezert, ak chcete potešiť svojich hostí
Dobrú chuť!