Presunúť na hlavný obsah

Perník s jablkami a francúzskou čokoládou: Dezert, ktorý si zamiluje celá rodina

Recepty

Je lahodný, voňavý a na sviatočný stôl ako stvorený. Tento perník s jablkami musíte jednoducho vyskúšať!

Ingrediencie:

Cesto

  • 4 väčšie jablká
  • 250 g hladkej múky
  • 2 ČL škorice
  • 1 kypriaci prášok do pečenia
  • 2 ČL perníkového korenia
  • 3 vajíčka
  • 150 g kryštálového cukru
  • 150 ml oleja
  • 50 ml mlieka
  • 3 lyžice jahodového džemu 
  • 150 g horkej čokolády - 85% Lindt

Prečítajte si: Preneste sa do Talianska! Pripravte si špagety bolognese podľa ľahkého receptu

Poleva:

  • 100 g čokolády
  • 50 ml šľahačkovej smotany
  • džem na potretie

1. Ako prvé nastrúhame nahrubo jablká. Zmiešame všetky sypké suroviny a všetky tekuté zvlášť. Vajíčka vymixujeme samostane do peny. Následne všetko zmiešame. Do takto vytvoreného cesta, dáme kúsky horkej čokolády a tri lyžice jahodového džemu

2. Cesto vylejeme do stredne veľkého plechu s rozmermi 25 x 30 cm a vystelieme ho papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 40 minút. Po vychladnutí môžeme povykrajovať rôzne tvary s medovníčkovými formičkami, prípadne ho necháme v celku.

Neprehliadnite: Recept na zdravé hranolky. Po tomto snacku nepriberiete ani gram

3. Na polevu si necháme zohriať smotanu, do ktorej pomaličky vkladáme čokoládu. Perník natrieme vrstvou džemu a polejeme čokoládovou polevou. Dobrú chuť!