Perník s jablkami a francúzskou čokoládou: Dezert, ktorý si zamiluje celá rodina
Je lahodný, voňavý a na sviatočný stôl ako stvorený. Tento perník s jablkami musíte jednoducho vyskúšať!
Ingrediencie:
Cesto
- 4 väčšie jablká
- 250 g hladkej múky
- 2 ČL škorice
- 1 kypriaci prášok do pečenia
- 2 ČL perníkového korenia
- 3 vajíčka
- 150 g kryštálového cukru
- 150 ml oleja
- 50 ml mlieka
- 3 lyžice jahodového džemu
- 150 g horkej čokolády - 85% Lindt
Prečítajte si: Preneste sa do Talianska! Pripravte si špagety bolognese podľa ľahkého receptu
Poleva:
- 100 g čokolády
- 50 ml šľahačkovej smotany
- džem na potretie
1. Ako prvé nastrúhame nahrubo jablká. Zmiešame všetky sypké suroviny a všetky tekuté zvlášť. Vajíčka vymixujeme samostane do peny. Následne všetko zmiešame. Do takto vytvoreného cesta, dáme kúsky horkej čokolády a tri lyžice jahodového džemu.
2. Cesto vylejeme do stredne veľkého plechu s rozmermi 25 x 30 cm a vystelieme ho papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 40 minút. Po vychladnutí môžeme povykrajovať rôzne tvary s medovníčkovými formičkami, prípadne ho necháme v celku.
Neprehliadnite: Recept na zdravé hranolky. Po tomto snacku nepriberiete ani gram
3. Na polevu si necháme zohriať smotanu, do ktorej pomaličky vkladáme čokoládu. Perník natrieme vrstvou džemu a polejeme čokoládovou polevou. Dobrú chuť!