Presunúť na hlavný obsah

Strúhaný tvarožník, ktorý milujú dospelí aj deti: Pripravte si ho v tejto ľahšej, bezlaktózovej forme

Recepty

Ak máte radi tvarohové recepty, tento si rozhodne pridajte na svoj zoznam obľúbených koláčov. Ak ste zároveň intolerantný na laktózu, vyskúšajte ho v tejto upravenej, no rovnako chutnej bezlaktózovej verzii.

Na prípravu cesta budete potrebovať: 

400 g hladká špaldová múka

140 g práškového cukru

1 kypriaci balíček do pečiva

3 PL kvalitného holandského kakaa

1 ks žĺtok

250 g masla

Mohlo by vás zaujímať: Jednoduchý a rýchly krémeš, ktorý si zamilujete: Stačí vám lístkové cesto, vanilkový puding a šľahačka

Na prípravu tvarohovej plnky budete potrebovať: 

500 g bezlaktózového jemného hrudkového tvarohu

250 g bezlaktózového jemného tvarohu

150 g práškového cukru

1 vanilkový cukor 

4 bielky

1 PL nastrúhanej citrónovej kôry 

Čítajte tiež: Falošné tiramisu len z troch jednoduchých ingrediencií: Ideálny dezert, ak chcete potešiť svojich hostí

Postup prípravy: 

Zo všetkých ingrediencií na cesto si vypracujete hladké tmavé cesto, ktoré dáte na cca 15 minút do chladničky, aby stuhlo. 

Kým sa cesto chladí, pripravíte si tvarohovú plnku. Zmiešate tvarohy, práškový cukor, vanilkový cukor, žĺtky a nastrúhanú citrónovú kôru. Z bielkov vyšľaháte tuhý sneh, ktorý ručne vmiešate do tvarohovej plnky.

Plech vymastíte maslom alebo kokosovým olejom a múkou alebo vystelieme papierom na pečenie.

Cesto z chladničky vytiahnete a polovicu cesta nastrúhate na plech.

Potom na cesto rozsypete celú tvarohovú plnku, ktorú poriadne poroztierate až po okraje. 

Potom na plnku nastrúhate druhú polovicu cesta a dáte piecť do vyhriatej rúry na 180 °C na cca 30 - 40 minút. Rúru si treba samozrejme sledovať. 

Neprehliadnite: Zimná Pavlovka so slaným karamelom: Jemná ako obláčik a dokonale lahodná

Tip pre vás: Ak máte v koláči radi aj ovocie, pokojne si pridajte svoje obľúbené aj do tohto receptu. Stačí ho pridať na vrch tvarohovej plnky. 

Dobrú chuť!