Kávový koláč, v ktorom však kávu budete hľadať márne: Ktoré ingrediencie na jeho prípravu potrebujete?
Tento recept je ideálny pre tých, ktorý svoj deň začínajú kávou. K nej si môžu na raňajky dopriať aj kávový koláč, ktorý si ľahko pripravia aj pre jednu osobu. Jeho tajomstvo spočíva v tom, že v skutočnosti by ste v ňom kávu hľadali márne.
Ingrediencie pre jednu osobu:
3 PL akejkoľvek múky
1 PL kryštálového cukru
1/4 ČL kypriaceho prášku do pečiva
štipka soli
1/2 ČL vanilkového extraktu alebo vanilkového cukru
1 PL oleja alebo rozpusteného masla, kokosového oleja alebo iného obľúbeného tuku
1 a 1/2 PL mlieka podľa vlastnej chuti
1 PL hnedého trstinového cukru
1/2 ČL mletej škorice
maslo alebo kokosový olej na vymastenie alebo iný vhodný tuk
Mohlo by vás zaujímať: Sladké pokušenie: Lava cake s vnútrom z bielej čokolády
Postup prípravy:
Rúru predhrejeme na 200 stupňov Celzia. V zápätí si pripravíme malú keramickú misku alebo inú nádobu, v ktorej budeme kávový koláč piecť. Misku alebo nádobu vymastíme tukom na pečenie.
V malej miske zmiešajte akúkoľvek múku, kryštálový cukor, kypriaci prášok do pečiva a štipku soli. Dobre premiešame.
Pridáme vanilkový extrakt alebo vanilkový cukor, rozpustené maslo a mlieko. Opäť premiešame, kým sa všetky ingrediencie nespoja. Zmes by mala byť lepkavá.
Čítajte tiež: Domáca Krtkova torta: Potešenie nielen pre malých, ale aj veľkých
Následne ju vlejeme do pripravenej, vymastenej misky alebo formy.
V inej miske zmiešame hnedý trstinový cukor a mletú škoricu. Touto zmesou napokon posypeme povrch kávového koláča. Môžeme pokvapkať aj rozpusteným maslom.
Pečieme cca 15 minút pri teplote cca 180 stupňov Celzia alebo kým špáradlo nie je čisté.
Neprehliadnite: Jednoduchý nepečený dezert: Ak milujete koláčiky, potom si prídete na svoje
Dobrú chuť!