Osviežujúca alternatíva torty: Jednoduchý recept na citrónovú mini tortu
V cukrárskom svete je citrónový koláč osviežujúcou alternatívou k typickému čokoládovému alebo vanilkovému koláču či torte. Ak ostatní nie sú práve milovníkom citrónového koláča, môžete si pripraviť túto ľahkú mini citrónovú tortu len pre seba.
Ingrediencie pre jednu osobu:
2 PL múky podľa vlastného výberu (môže byť akákoľvek, aj bezlepková)
3 PL mlieka podľa vlastných preferencií (môžu byť aj alternatívy kravského mlieka)
1 PL kryštálového cukru
1/2 ČL prášku do pečiva
1/4 ČL vanilkového extraktu alebo vanilkového cukru
1 ČL citrónovej kôry
1 vajce
1/2 ČL maku (môže, nemusí byť)
maslo na vymastenie malej formy
Mohlo by vás zaujímať: Pripravte rodine zdravé citrónové mini cheesecaky: Vymeňte klasiku za niečo nové
Postup prípravy:
Najskôr si predhrejeme rúru na 200 stupňov Celzia.
V malej miske si zmiešame suché ingrediencie. Miešame ich, kým sa dôkladne nespoja.
V samostatnej miske zmiešame mokré ingrediencie. Opäť dobre premiešame.
Suché suroviny pomaly pridávame k mokrým a opäť premiešame.
Čítajte tiež: Lahodný citrónový koláč: S letom sa spájajú aj ľahké ovocné dezerty
Najmenšiu tortovú formu, akú máme, dobre vymastíme maslom. Do nej nalejeme pripravené vymiešané cesto.
Následne pečieme 15 – 20 minút pri teplote cca 180 stupňov Celzia.
Ak chceme zistiť, či je mini torta zvnútra už upečená, pichneme do nej špajľou.
Neprehliadnite: Pomarančový tart ako osviežujúca dobrota. Sladký koláč s luxusným nádychom podmaní najmä milovníkov sladkého
Dobrú chuť!