Presunúť na hlavný obsah

Osviežujúca alternatíva torty: Jednoduchý recept na citrónovú mini tortu

Recepty

V cukrárskom svete je citrónový koláč osviežujúcou alternatívou k typickému čokoládovému alebo vanilkovému koláču či torte. Ak ostatní nie sú práve milovníkom citrónového koláča, môžete si pripraviť túto ľahkú mini citrónovú tortu len pre seba.

Ingrediencie pre jednu osobu: 

2 PL múky podľa vlastného výberu (môže byť akákoľvek, aj bezlepková)

3 PL mlieka podľa vlastných preferencií (môžu byť aj alternatívy kravského mlieka)

1 PL kryštálového cukru

1/2 ČL prášku do pečiva

1/4 ČL vanilkového extraktu alebo vanilkového cukru

1 ČL citrónovej kôry

1 vajce

1/2 ČL maku (môže, nemusí byť) 

maslo na vymastenie malej formy 

Mohlo by vás zaujímať: Pripravte rodine zdravé citrónové mini cheesecaky: Vymeňte klasiku za niečo nové

Postup prípravy: 

Najskôr si predhrejeme rúru na 200 stupňov Celzia.

V malej miske si zmiešame suché ingrediencie. Miešame ich, kým sa dôkladne nespoja. 

V samostatnej miske zmiešame mokré ingrediencie. Opäť dobre premiešame. 

Suché suroviny pomaly pridávame k mokrým a opäť premiešame.

Čítajte tiež: Lahodný citrónový koláč: S letom sa spájajú aj ľahké ovocné dezerty

Najmenšiu tortovú formu, akú máme, dobre vymastíme maslom. Do nej nalejeme pripravené vymiešané cesto. 

Následne pečieme 15 – 20 minút pri teplote cca 180 stupňov Celzia. 

Ak chceme zistiť, či je mini torta zvnútra už upečená, pichneme do nej špajľou. 

Neprehliadnite: Pomarančový tart ako osviežujúca dobrota. Sladký koláč s luxusným nádychom podmaní najmä milovníkov sladkého

Dobrú chuť!