Presunúť na hlavný obsah

Jednoduchý nepečený dezert: Ak milujete koláčiky, potom si prídete na svoje

Recepty

Ak patríte medzi milovníkov ryžových koláčov, tento jednoduchý nepečený dezert vás dostane na prvú chuť. Aké ingrediencie budete k nemu okrem samotných ryžových koláčikov potrebovať?

Ingrediencie: 

1/3 šálky krémového mandľového masla (alebo vášho obľúbeného orechového masla podľa výberu)

1/4 šálky medu

1 ČL vanilkového extraktu alebo vanilkového cukru

2 jemne osolené ryžové koláčiky

1/2 šálky čokoládových lupienkov

2 ČL kokosového oleja

morská soľ na posypanie 

Mohlo by vás zaujímať: Domáce ovocné alebo čokoládové cookies: Ideálne koláčiky k šálke čaju či kávy

Postup prípravy: 

V strednej miske zmiešame mandľové maslo, med a vanilkový extrakt alebo cukor, až kým nebude konzistencia zmesi hladká. 

Do zmesi rozdrobíme ryžové koláčiky a spojíme ju. Naberieme asi 2 polievkové lyžice zmesi ryžového koláčika a vytvoríme z nej dobre zabalenú guľu (vyjde nám cca 6 gúľ). 

V samostatnej miske roztopíme čokoládové lupienky a kokosový olej spolu v mikrovlnnej rúre v 15-sekundových krokoch, kým nebudú hladké a lesklé. Alebo ich rozpustíme vo vodnom kúpeli. To je na vás. 

Čítajte tiež: Ovocné koláčiky s džemom a kyslou smotanou: Stačí 15 minút a vykúzlite si skvelú víkendovú pochúťku

Každú guľôčku ryžového koláča ponoríme do čokolády a rolujeme, kým nebude dôkladne obalená.

Preložíme na plech vystlaný papierom a povrch posypeme morskou soľou.

Dáme do chladničky, kým čokoláda nestuhne (asi 30-40 minút). 

Dobrú chuť! 

Neprehliadnite: Maslové sušienky s malinovým džemom a so škoricou: Navoďte si doma predvianočnú atmosféru