Presunúť na hlavný obsah

Pripravte si čokoládovú roládu vo vegánskej verzii. Rozdiel nezbadáte

Recepty

Recept na obľúbený dezert si získa rovnako obľubu ako jeho klasická verzia. Sľubujeme!

Potrebujete:

  •  300 g kokosového mlieka alebo hustej rastlinnej smotany 
  •  300 g horkej čokolády + na polevu
  •  50 g kryštálového cukru
  •  250 g sójového jogurtu
  • 75 g rastlinného mlieka (sójové, mandľové)
  •  1 ČL jablčného octu
  • 250 g hladkej pšeničnej múky
  •  125 g múčkovéhoc cukru + na poprášenie
  •  10 g prášku do pečiva
  • 15 g holandského kakaa
  •  štipka soli
  •  repkový olej

Prečítajte si: Rýchla dobrota, ktorú budete milovať. Recept na lahodný a ľahký koláč z pohánky

Postup:

Kokosové mlieko dáme odstáť do chladničky, ideálne na niekoľko hodín - aby stuhlo a jeho pevná časť sa oddelila od vody. Vznikne nám smotana v približnej veľkosti 300 gramov. Roztopíme ju v menšom hrnci, dávame si však pozor, aby nám nezačala vriať. Pridáme k nej horkú čokoládu a kryštálový cukor a miešame, až kým nám nevznikne čokoládový krém. Následne ho necháme aspoň polhodinu tuhnúť.

Do druhej misky si zatiaľ vlejeme biely sójový jogurt, rastlinné mlieko a jablčný ocot. Všetko zmiešame a postupne pridávame hladkú múku, múčkový cukor a nakoniec aj štipku soli a približne dve lyžice oleja. Vznikne nám husté cesto.

Plech zatiaľ vystlieme papierom na pečenie. Cesto rozotrieme po celom povrchu čo najrovnomernejšie a následne dáme piecť do rúry vopred vyhriatej na 180 stupňov. Pečieme približne 10 minút. Vrátime sa naspäť k čokoládovému krému, ktorý vyšľaháme a následne umiestnime na upečené cesto. To na záver už len zrolujeme. Dobrú chuť!

Neprehliadnite: Dobrota z nášho detstva. Pripravte si chutné škoricové hniezda