Pripravte si čokoládovú roládu vo vegánskej verzii. Rozdiel nezbadáte
Recept na obľúbený dezert si získa rovnako obľubu ako jeho klasická verzia. Sľubujeme!
Potrebujete:
- 300 g kokosového mlieka alebo hustej rastlinnej smotany
- 300 g horkej čokolády + na polevu
- 50 g kryštálového cukru
- 250 g sójového jogurtu
- 75 g rastlinného mlieka (sójové, mandľové)
- 1 ČL jablčného octu
- 250 g hladkej pšeničnej múky
- 125 g múčkovéhoc cukru + na poprášenie
- 10 g prášku do pečiva
- 15 g holandského kakaa
- štipka soli
- repkový olej
Prečítajte si: Rýchla dobrota, ktorú budete milovať. Recept na lahodný a ľahký koláč z pohánky
Postup:
Kokosové mlieko dáme odstáť do chladničky, ideálne na niekoľko hodín - aby stuhlo a jeho pevná časť sa oddelila od vody. Vznikne nám smotana v približnej veľkosti 300 gramov. Roztopíme ju v menšom hrnci, dávame si však pozor, aby nám nezačala vriať. Pridáme k nej horkú čokoládu a kryštálový cukor a miešame, až kým nám nevznikne čokoládový krém. Následne ho necháme aspoň polhodinu tuhnúť.
Do druhej misky si zatiaľ vlejeme biely sójový jogurt, rastlinné mlieko a jablčný ocot. Všetko zmiešame a postupne pridávame hladkú múku, múčkový cukor a nakoniec aj štipku soli a približne dve lyžice oleja. Vznikne nám husté cesto.
Plech zatiaľ vystlieme papierom na pečenie. Cesto rozotrieme po celom povrchu čo najrovnomernejšie a následne dáme piecť do rúry vopred vyhriatej na 180 stupňov. Pečieme približne 10 minút. Vrátime sa naspäť k čokoládovému krému, ktorý vyšľaháme a následne umiestnime na upečené cesto. To na záver už len zrolujeme. Dobrú chuť!
Neprehliadnite: Dobrota z nášho detstva. Pripravte si chutné škoricové hniezda