Presunúť na hlavný obsah

Rebarbora, zázvor a jablká: To sú ingrediencie, ktoré robia z tohto koláča ideálny jesenný dezert

Recepty

Ovocný koláč alebo skvelý a svieži jesenný dezert v hlavnej úlohe s tromi hlavnými ingredienciami. Rebarbora, zázvor a jablká. Samo o sebe to znie šťavnato, až pikantne, čo poviete?

Ingrediencie na stredne veľký plech

375 g balenie lístkového cesta

400 g jabĺk, nakrájaných na plátky

400 g balenia rebarbory, nakrájanej po dĺžke

2 PL kukuričnej múky

za pol pohára alebo šálky mlieka

100 g kryštálového cukru, medu alebo iného obľúbeného sladidla, plus navyše na posypanie

2 stonky koreňa zázvoru 

Mohlo by vás zaujímať: Pripravte si jednoduchý koláč plný jesene: Spája jablká, slivky a nádych škorice

Postup prípravy

Rúru vyhrejeme na 160°C. Pripravíme si stredne veľký plech na pečenie a dobre ho vymastíme maslom alebo iným tukom. 

Lístkové cesto rozvaľkáme a rozložíme na vymastený plech. Nakrájané jablká a rebarboru zmiešame s cukrom, zázvorom a kukuričnou múkou a potom poukladáme do stredu cesta.

Cesto po stranách zrolujeme, aby sme trocha ním preložili ovocie, aby koláč aj vyzeral. 

Čítajte tiež: Vynikajúci dezert na víkend: Francúzsky galette, koláč z jabĺk a lieskových orieškov

Povrch takto pripraveného koláča polejeme trochou mlieka a posypeme zvyšných cukrom alebo iným sladidlom. 

Pečieme cca 35 minút, kým nie sú okraje zlatisté a ovocie mäkké. 

Tip pre vás: Trojuholník tohto ovocného koláča môžete podávať aj s vanilkovým pudingom

Neprehliadnite: Výborný sypaný koláč: Použiť môžete zavárané ovocie rôzneho druhu, aj čerstvé jablká

Dobrú chuť!