Rebarbora, zázvor a jablká: To sú ingrediencie, ktoré robia z tohto koláča ideálny jesenný dezert
Ovocný koláč alebo skvelý a svieži jesenný dezert v hlavnej úlohe s tromi hlavnými ingredienciami. Rebarbora, zázvor a jablká. Samo o sebe to znie šťavnato, až pikantne, čo poviete?
Ingrediencie na stredne veľký plech
375 g balenie lístkového cesta
400 g jabĺk, nakrájaných na plátky
400 g balenia rebarbory, nakrájanej po dĺžke
2 PL kukuričnej múky
za pol pohára alebo šálky mlieka
100 g kryštálového cukru, medu alebo iného obľúbeného sladidla, plus navyše na posypanie
2 stonky koreňa zázvoru
Mohlo by vás zaujímať: Pripravte si jednoduchý koláč plný jesene: Spája jablká, slivky a nádych škorice
Postup prípravy
Rúru vyhrejeme na 160°C. Pripravíme si stredne veľký plech na pečenie a dobre ho vymastíme maslom alebo iným tukom.
Lístkové cesto rozvaľkáme a rozložíme na vymastený plech. Nakrájané jablká a rebarboru zmiešame s cukrom, zázvorom a kukuričnou múkou a potom poukladáme do stredu cesta.
Cesto po stranách zrolujeme, aby sme trocha ním preložili ovocie, aby koláč aj vyzeral.
Čítajte tiež: Vynikajúci dezert na víkend: Francúzsky galette, koláč z jabĺk a lieskových orieškov
Povrch takto pripraveného koláča polejeme trochou mlieka a posypeme zvyšných cukrom alebo iným sladidlom.
Pečieme cca 35 minút, kým nie sú okraje zlatisté a ovocie mäkké.
Tip pre vás: Trojuholník tohto ovocného koláča môžete podávať aj s vanilkovým pudingom.
Neprehliadnite: Výborný sypaný koláč: Použiť môžete zavárané ovocie rôzneho druhu, aj čerstvé jablká
Dobrú chuť!