Presunúť na hlavný obsah

Krehké vanilkové rožteky so zázvorom: Klasika, ktorá nesklame

Recepty

Pripravte si tento rok vanilkové rožteky s jednou ingredienciou navyše. Ak ich doplníte o zázvor, dodáte im skutočne jedinečnú chuť.

Ingrediencie:

  • 250 g maslo
  • 150 g mleté vlašské orechy
  • 100 g práškový cukor
  • 300 g hladká múka
  • 1 ČL mletého zázvoru
  • štipka škorice

Na obaľovanie 6 lyžíc práškového cukru a 3 kusy vanilkového cukru. 

Postup:

Zo všetkých surovín vypracujeme hladké kompaktné cesto. Dajte si pozor na to, aby bolo maslo dostatočne zmäknuté, bude sa vám pracovať ľahšie. Takto pripravené cesto zabalíme do fólie a necháme cez noc v chladničke. 

Neprehliadnite: Krémový cheesecake s broskyňami a chrumkavou štrúdľou: Ideálny dezert k zavŕšeniu letného dňa

Keď ho vyberieme, počkáme pol hodinku a začneme tvarovať rožteky. Plech si vystelieme papierom na pečenie a pečieme pri teplote 150 stupňov cca 20 minút. Ešte teplé obalíme v zmesi vanilkového a práškového cukru. Dobrú chuť!