Malinový cheesecake so slaným karamelom: Táto kombinácia chutí si vás získa
Tento recept na malinový cheesecake so slaným karamelom si zamilujete. Je celkom jednoduchý, netravá dlho a dostane vás vyváženosťou chutí.
Ingrediencie:
- 300 g maslových sušienok
- 100 g rozpusteného masla
- 500 g Philadelphie
- 100 g práškového cukru
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 300 ml šľahačkovej smotany 40%
- 300 g malín
- slaný karamel podľa chuti
Postup:
Sušienky rozdrobte v kuchynskom robote alebo ich vyklopte do vrecka a pomocou valčeka rozdrvte na jemné omrvinky. Preložte do misky a vmiešajte rozpustené maslo, kým zmes nebude vyzerať ako vlhký piesok. "Maslovú strúhanku" vyklopte do 20 cm formy na pečenie a zadnou stranou lyžice zatlačte, kým nevznikne hladká, rovnomerná vrstva.
Mohlo by vás zaujímať: Recept na domácu zmrzlinu: Dve základné ingrediencie, k tomu pár kvapiek citróna a vaše obľúbené ovocie
Philadelphiu, cukor, vanilku a smotanu dajte do misky a elektrickým mixérom vyšľahajte do zhustnutia. Následne na pripravený keksíkový korpus pozatláčajte maliny. Áno, pustia šťavu, ale to je v poriadku. Nechajte zvlášť krém a zvlášť korpus 30 minút zachladiť.
Až potom cheesecakeový krém natrite na korpus a uhlaďte špachtľou. Nechajte schladiť aspoň 6 hodín, najlepšie cez noc. Pred podávaním prelejte horúcim slaným karamelom a dozdobte malinami. Dobrú chuť!