Presunúť na hlavný obsah

Malinový cheesecake so slaným karamelom: Táto kombinácia chutí si vás získa

Recepty

Tento recept na malinový cheesecake so slaným karamelom si zamilujete. Je celkom jednoduchý, netravá dlho a dostane vás vyváženosťou chutí.

Ingrediencie: 

  • 300 g maslových sušienok
  • 100 g rozpusteného masla
  • 500 g Philadelphie
  • 100 g práškového cukru
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 300 ml šľahačkovej smotany 40%
  • 300 g malín
  •  slaný karamel podľa chuti

Postup: 

Sušienky rozdrobte v kuchynskom robote alebo ich vyklopte do vrecka a pomocou valčeka rozdrvte na jemné omrvinky. Preložte do misky a vmiešajte rozpustené maslo, kým zmes nebude vyzerať ako vlhký piesok. "Maslovú strúhanku" vyklopte do 20 cm formy na pečenie a zadnou stranou lyžice zatlačte, kým nevznikne hladká, rovnomerná vrstva. 

Mohlo by vás zaujímať: Recept na domácu zmrzlinu: Dve základné ingrediencie, k tomu pár kvapiek citróna a vaše obľúbené ovocie

Philadelphiu, cukor, vanilku a smotanu dajte do misky a elektrickým mixérom vyšľahajte do zhustnutia. Následne na pripravený keksíkový korpus pozatláčajte maliny. Áno, pustia šťavu, ale to je v poriadku. Nechajte zvlášť krém a zvlášť korpus 30 minút zachladiť. 

Až potom cheesecakeový krém natrite na korpus a uhlaďte špachtľou. Nechajte schladiť aspoň 6 hodín, najlepšie cez noc. Pred podávaním prelejte horúcim slaným karamelom a dozdobte malinami. Dobrú chuť!