Presunúť na hlavný obsah

Vianoční ježkovia: Hravý dezert, ktorý poteší nielen najmenších

Recepty

Pokiaľ počas Vianoc radi skúšate nové veci, skúste si pripraviť vianočných ježkov. Ak máte deti, o zábavu budete mať pri pečení postarané a môžete nechať pracovať svoju fantáziu na maximum.

Ingrediencie:

  • 750 g hladká múka
  • 500 g maslo 
  • 250 g práškový cukor
  • 1 ks vanilkový cukor
  • 3 ks žĺtok
  • nastrúhaná citrónová alebo pomarančová kôra

Na dozdobenie: džem, čokoládová poleva, kokos

Postup:

Vymiešame žĺtky s cukrom a pridáme maslo. Následne vanilkový cukor, nastrúhanú kôru. Postupne pridávame múku. Urobíme z cesta bochník, ktorý zabalíme do fólie a odložíme aspoň na hodinku do chladničky. Na pomúčenej doske si cesto vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a vykrajujeme ježkov. Na plech vystlaný papierom na pečenie uložíme jednotlivé kúsky a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 8-10 minút. Po vychladutí zlepíme ježkov džemom. 

Roztopíme si čokoládu a časť ježka do nej napočíme. Posypeme kokosom a dozdobíme podľa fantázie. Dobrú chuť!