Vianoční ježkovia: Hravý dezert, ktorý poteší nielen najmenších
Pokiaľ počas Vianoc radi skúšate nové veci, skúste si pripraviť vianočných ježkov. Ak máte deti, o zábavu budete mať pri pečení postarané a môžete nechať pracovať svoju fantáziu na maximum.
Ingrediencie:
- 750 g hladká múka
- 500 g maslo
- 250 g práškový cukor
- 1 ks vanilkový cukor
- 3 ks žĺtok
- nastrúhaná citrónová alebo pomarančová kôra
Na dozdobenie: džem, čokoládová poleva, kokos
Postup:
Vymiešame žĺtky s cukrom a pridáme maslo. Následne vanilkový cukor, nastrúhanú kôru. Postupne pridávame múku. Urobíme z cesta bochník, ktorý zabalíme do fólie a odložíme aspoň na hodinku do chladničky. Na pomúčenej doske si cesto vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a vykrajujeme ježkov. Na plech vystlaný papierom na pečenie uložíme jednotlivé kúsky a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 8-10 minút. Po vychladutí zlepíme ježkov džemom.
Roztopíme si čokoládu a časť ježka do nej napočíme. Posypeme kokosom a dozdobíme podľa fantázie. Dobrú chuť!