Pravé talianske špagety carbonara: Pripravte si ich v tradičnej verzii podľa pôvodného receptu
Ak patríte medzi milovníkov cestovín, teraz si prídete na svoje. Tieto špagety carbonara chutia jednoducho neskutočne!
Ingrediencie:
- 250 g spaghettoni
- 100 g guanciale
- 2 celé vajíčka
- 2 žĺtka
- 50 g pecorina
- 50 g parmezánu
- čierne korenie
- petržlenová vňať
- olivový olej
Postup:
Do veľkého hrnca dáme variť vodu na cestoviny. Keď začne vrieť, osolíme ju a pridáme špagety. Varíme, kým sú al dente. Na panvicu dáme lyžicu olivového oleja a pridáme na kocky nakrájané guanciale. To opekáme pri strednej teplote, kým pustí svoj vlastný tuk. V miske si zatiaľ ručne s metličkou rozšľaháme celé vajíčka so žĺtkami, pridáme na jemno nastrúhaný syr a premiešame.
Mohlo by vás zaujímať: Tatarák z údeného lososa so šalotkou: Ľahká večera, ktorú zvládnete do 5 minút
Špagety scedíme a pridáme do panvice k slanine. Premiešame a odstavíme. K ešte horúcim špagetám prilejeme žĺtkovo-syrovú omáčku a rýchlo a intenzívne miešame, až kým nám na panvici nevznikne krémová konzistencia.
Hotové špagety ihneď podávame posypané zvyškom syra a so štipkou čerstvo pomletého čierneho korenia. Na záver môžeme posypať troškou nasekanej petržlenovej vňate. Dobrú chuť!