Presunúť na hlavný obsah

Tatarák z údeného lososa so šalotkou: Ľahká večera, ktorú zvládnete do 5 minút

Recepty

Pokiaľ aj vy po sviatkoch tápate v tom, čo variť, máme pre vás tip na expresne rýchlu, no o to chutnejšiu večeru. Lososový tatarák so šalotkou poteší všetky chuťové poháriky.

Ingrediencie:

  • údený losos (atlantický) 500g
  • 2 menšie šalotky
  • 2 polievkové lyžice kapary
  • 2 polievkové lyžice ustricovej omáčky
  • 1 polievková lyžica sójovej omáčky
  • 1 polievková lyžica rybacej omáčky
  • 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • čierne korenie podľa chuti
  • 1 čajová lyžička francúzskej horčice

Čítajte tiež: Cuketa so zeleninou a kozím syrom - pochúťka po taliansky

Postup:

Šalotku nákrajame na čo najjemnejšie. Lososa na drobučké kúsky. Dôkladne premiešame. Pridáme kapary, ustricovú, sójovú, rybaciu omáčku a olivový olej. Opäť premiešame a na záver ešte pridáme horčicu a korenie podľa chuti.

Mohlo by vás zaujímať: Recept na tradičné domáce vianočné oblátky: Na štedrovečernom stole nesmú chýbať

Necháme aspoň hodinku odpočívať v chladničke, aby sa všetky chute prepojili. Podávame s hriankou. Dobrú chuť!

Neprehliadnite: Grilovaná dobrota aj pre vegetariánov: Cuketa s fetou