Tatarák z údeného lososa so šalotkou: Ľahká večera, ktorú zvládnete do 5 minút
Pokiaľ aj vy po sviatkoch tápate v tom, čo variť, máme pre vás tip na expresne rýchlu, no o to chutnejšiu večeru. Lososový tatarák so šalotkou poteší všetky chuťové poháriky.
Ingrediencie:
- údený losos (atlantický) 500g
- 2 menšie šalotky
- 2 polievkové lyžice kapary
- 2 polievkové lyžice ustricovej omáčky
- 1 polievková lyžica sójovej omáčky
- 1 polievková lyžica rybacej omáčky
- 3 polievkové lyžice olivového oleja
- čierne korenie podľa chuti
- 1 čajová lyžička francúzskej horčice
Čítajte tiež: Cuketa so zeleninou a kozím syrom - pochúťka po taliansky
Postup:
Šalotku nákrajame na čo najjemnejšie. Lososa na drobučké kúsky. Dôkladne premiešame. Pridáme kapary, ustricovú, sójovú, rybaciu omáčku a olivový olej. Opäť premiešame a na záver ešte pridáme horčicu a korenie podľa chuti.
Mohlo by vás zaujímať: Recept na tradičné domáce vianočné oblátky: Na štedrovečernom stole nesmú chýbať
Necháme aspoň hodinku odpočívať v chladničke, aby sa všetky chute prepojili. Podávame s hriankou. Dobrú chuť!
Neprehliadnite: Grilovaná dobrota aj pre vegetariánov: Cuketa s fetou