Mäkkučké zázvorníky: Spojenie sladkosti a ostrej chuti, ktoré si zamilujete
Chutia skvele, sú jednoduché na prípravu a vydržia mäkkučké skutočne dlho. Áno, už teraz je ten správny čas začať piecť zásoby na Vianoce!
Ingrediencie:
- 400g múka polohrubá
- 400g múka hladká
- 600g cukor práškový
- 20g zázvor mletý sušený
- 1/2 KL kypriaci prášok
- 1/2 KL sóda jedlá
- 40g rozpusteného masla
- 6 ks vajíčok
Postup:
V miske vymiešame spolu všetky suroviny okrem múky. Tú následne prisýpame, miešame a keď sa hmota spojí, spracujeme cesto. Rozvaľkáme ho na jemne pocukrovanej doske - použijeme práškový cukor namiesto múky a formičkou povykrajujeme zázvorníky. Následne ich necháme najlepšie celý deň vysušiť. Potom poukladáme na plech a pečieme pri 150 stupňov do ružova asi 15 minút. Dobrú chuť!
Zázvorníky sú tradičnou pochúťkou, ktorá si vyžaduje čas a trpezlivosť, no výsledok stojí za to. Rovnako je to aj s inými lahodnými jedlami, ktoré spájajú intenzívne chute a jednoduchú prípravu, ako napríklad Paella de lulas. Táto verzia španielskej paelly kombinuje jemné kalamáre a výrazný chorizo do jedného chutného pokrmu, ktorý je nielen ľahko pripraviteľný, ale aj ideálny na každú príležitosť.
Mohlo by vás zaujímať: Pripravte si lahodné a nadýchané cesto na medovníky už v predstihu: Potom stačí len vykrojiť a dať piecť