Presunúť na hlavný obsah

Mäkkučké zázvorníky: Spojenie sladkosti a ostrej chuti, ktoré si zamilujete

Recepty

Chutia skvele, sú jednoduché na prípravu a vydržia mäkkučké skutočne dlho. Áno, už teraz je ten správny čas začať piecť zásoby na Vianoce!

Ingrediencie:

  • 400g múka polohrubá
  • 400g múka hladká
  • 600g cukor práškový
  • 20g zázvor mletý sušený
  • 1/2 KL kypriaci prášok
  • 1/2 KL sóda jedlá
  • 40g rozpusteného masla
  • 6 ks vajíčok

Postup: 

V miske vymiešame spolu všetky suroviny okrem múky. Tú následne prisýpame, miešame a keď sa hmota spojí, spracujeme cesto. Rozvaľkáme ho na jemne pocukrovanej doske - použijeme práškový cukor namiesto múky a formičkou povykrajujeme zázvorníky. Následne ich necháme najlepšie celý deň vysušiť. Potom poukladáme na plech a pečieme pri 150 stupňov do ružova asi 15 minút. Dobrú chuť!

Zázvorníky sú tradičnou pochúťkou, ktorá si vyžaduje čas a trpezlivosť, no výsledok stojí za to. Rovnako je to aj s inými lahodnými jedlami, ktoré spájajú intenzívne chute a jednoduchú prípravu, ako napríklad Paella de lulas. Táto verzia španielskej paelly kombinuje jemné kalamáre a výrazný chorizo do jedného chutného pokrmu, ktorý je nielen ľahko pripraviteľný, ale aj ideálny na každú príležitosť.

Mohlo by vás zaujímať: Pripravte si lahodné a nadýchané cesto na medovníky už v predstihu: Potom stačí len vykrojiť a dať piecť