Penne Amatriciana: Spojenie božských paradajok a mozzarelly s bazalkou si naozaj obľúbite
Ak hľadáte tip na rýchlu večeru pre všetkých členov rodiny, práve ste ho našli. Tieto cestoviny sa stanú vaším novým obľúbeným jedlom!
Penne Amatriciana
Ingrediencie:
- 500 g penne
- 2 šalotky
- 1 cesnaková hlavička
- 150 g pancetty
- 150 g cherry paradajok
- 700 g passaty
- soľ a korenie na dochutenie
- 150 g mozzarelly
- pár lístkov bazalky
Postup:
Najskôr si nakrájame pancettu, cesnak a šalotku, ktoré orestujeme na panvici. Pridáme nakrájané paradajky a dorestujeme ešte spolu. Posolíme, okoreníme. Zalejeme passatou a miešame. Medzitým si dáme variť cestoviny.
Mohlo by vás zaujímať: Pripravte si domácu pizzu podľa talianskeho receptu: Spojenie chrumkavého cesta a paradajok vás dostane
Predtým ako budú penne úplne uvarené, do omáčky prilejeme trošku vody z cestovín. Necháme chvíľku podusiť a odstavíme. Na horúce cestoviny dáme mozzarellu, prelejeme omáčkou a ozdobíme bazalkou. Dobrú chuť!