Presunúť na hlavný obsah

Pomarančovo-škoricové tiramisu: Spojenie chutí, ktoré nesklame

Recepty

Pomarančovo-škoricové tiramisu je dezertom, ktorý nielen chutí skvele, ale pozitívom je, že vám jeho príprava nezaberie veľa času. Pozrie sa spolu s nami, ako na to!

Suroviny:

  • 250 g mascarpone
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 100 g práškového cukru
  • 3 žĺtka
  • 1 veľký pomaranč
  • 1 lyžička vanilkového cukru
  • 200 g piškót
  • 150 ml čerstvo vylisovanej pomarančovej šťavy
  • 2 lyžičky pomarančového likéru
  • kakao na posypanie

Postup:

V miske vyšľahajte žĺtky s práškovým cukrom, kým nezískate svetlú a krémovú konzistenciu. V druhej miske vyšľahajte smotanu, mascarpone, aby ste zachovali ľahkú textúru.

Mohlo by vás zaujímať: Recept na letný brioškový koláč z čerešní, marhúľ a mandlí: Podávajte ho so smotanou alebo crème fraîche

Potom zmiešajte čerstvo vylisovanú pomarančovú šťavu s pomarančovým likérom, rýchlo ponorte piškóty zmesy a následne ich uložte na dno misky, či pohárika. Na piškóty naneste polovicu pripraveného krému a rovnomerne ho rozotrite. Na krém nastrúhajte trochu pomarančovej kôry pre extra chuť a arómu. Dajte ďalšiu vrstvu piškót a prelejte zvyškom krému.

Čítajte tiež: Brazílsky mrkvový koláč: S čokoládovou polevou a ďalšími ingredienciami posúva tradičný mrkvový koláč na inú úroveň

Nechajte v chladničke minimálne 4 hodiny, ideálne však cez noc, aby sa chute dobre prepojili. Pred podávaním posypte tiramisu kakaom. Dobrú chuť!