Pomarančovo-škoricové tiramisu: Spojenie chutí, ktoré nesklame
Pomarančovo-škoricové tiramisu je dezertom, ktorý nielen chutí skvele, ale pozitívom je, že vám jeho príprava nezaberie veľa času. Pozrie sa spolu s nami, ako na to!
Pomarančovo-škoricové tiramisu
Suroviny:
- 250 g mascarpone
- 300 ml smotany na šľahanie
- 100 g práškového cukru
- 3 žĺtka
- 1 veľký pomaranč
- 1 lyžička vanilkového cukru
- 200 g piškót
- 150 ml čerstvo vylisovanej pomarančovej šťavy
- 2 lyžičky pomarančového likéru
- kakao na posypanie
Postup:
V miske vyšľahajte žĺtky s práškovým cukrom, kým nezískate svetlú a krémovú konzistenciu. V druhej miske vyšľahajte smotanu, mascarpone, aby ste zachovali ľahkú textúru.
Mohlo by vás zaujímať: Recept na letný brioškový koláč z čerešní, marhúľ a mandlí: Podávajte ho so smotanou alebo crème fraîche
Potom zmiešajte čerstvo vylisovanú pomarančovú šťavu s pomarančovým likérom, rýchlo ponorte piškóty zmesy a následne ich uložte na dno misky, či pohárika. Na piškóty naneste polovicu pripraveného krému a rovnomerne ho rozotrite. Na krém nastrúhajte trochu pomarančovej kôry pre extra chuť a arómu. Dajte ďalšiu vrstvu piškót a prelejte zvyškom krému.
Čítajte tiež: Brazílsky mrkvový koláč: S čokoládovou polevou a ďalšími ingredienciami posúva tradičný mrkvový koláč na inú úroveň
Nechajte v chladničke minimálne 4 hodiny, ideálne však cez noc, aby sa chute dobre prepojili. Pred podávaním posypte tiramisu kakaom. Dobrú chuť!