Krehký tvarohový koláč: Jemný, vláčny a prevonia vanilkou celý dom
Tento koláč vás prekvapí nielen svojou lahodnou chuťou, ale aj jednoduchosťou. Máte ho hotový do hodinky a prevonia vám celý dom!
Krehký tvarohový koláč
Ingrediencie na cesto:
- 250 g hladkej múky
- 150 g masla
- 100 g práškového cukru
- 1 vajce
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1/2 prášku do pečiva
- štipka soli
Ingrediencie na tvarohovú náplň:
- 500 g tvarohu
- 2 vajcia
- 100 g práškového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 PL hladkej múky
- 1/2 citróna
- 1/2 hrnčeka mlieka (prípadne podľa potreby)
Postup:
V miske zmiešajte múku, práškový cukor, vanilkový cukor, prášok do pečiva a soľ. Pridajte nakrájané studené maslo a prstami alebo pomocou robota spracujte na mrveničku. Primiešajte vajce a vypracujte hladké cesto. Ak je príliš suché, pridajte trošku studenej vody. Zabaľte cesto do fólie a nechajte ho aspoň 10 minút odpočívať v chladničke.
Mohlo by vás zaujímať: Privolávanie leta: Ľahké a svieže tiramisu podľa talianskeho receptu
Zatiaľ si tvaroh na plnku vymiešajte s vajíčkami, práškovým cukrom, vanilkovým cukrom, múkou, citrónovou kôrou a šťavou. Ak je plnka príliš hustá, pridajte mlieko a dobre premiešajte.
Rúru predhrejte na 180 °C. Cesto vyberte z chladničky a rozvaľkajte na veľkosť formy (priemer cca 26 cm). Tú vymažte maslom a vysypte múkou. Vyvaľkané cesto vložte do formy a vytvorte okraje, ktoré majú byť asi 2 cm vysoké.
Neprehliadnite: Doprajte si v lete tropické tiramisu: Namiesto kávy stačí použiť mangovú a limetkovú šťavu, ale aj rum urobí svoje
Na cesto rovnomerne rozotrite tvarohovú plnku. Koláč pečte približne 45 minút. Po upečení nechajte koláč vychladnúť a následne ho môžete dať na pár hodín do chladničky. Ozdobte čerstvým ovocím podľa chuti. Dobrú chuť!