Presunúť na hlavný obsah

Úžasný bobuľový cheesecake s bielou čokoládou: Rýchly a plný letných chutí

Recepty

Krémová konzistencia ďalšieho letného dezertu so sušienkovým základom poteší vaše chuťové poháriky. K tomu nezabudnite na bielu čokoládu a maliny, ktoré na letnej chuti len pridajú.

Potrebujete tortovú formu s priemerom cca 24 – 26 cm. 

Ingrediencie: 

300 g bielej čokolády
2 x 300 g mäkkého tvarohu vo vaničke 
280 ml smotany na šľahanie 
50 g práškového cukru, trstinového cukru, medu alebo iného obľúbeného sladidla
170 g malín
5 PL malinového džemu
85 g sušienok amaretti
200 g malých jahôd
pár čučoriedok (na ozdobu) 

Mohlo by vás zaujímať: Krémový cheesecake s broskyňami a chrumkavou štrúdľou: Ideálny dezert k zavŕšeniu letného dňa

Postup prípravy: 

Bielu čokoládu roztopíme nad vriacou vodou, aby sa rozpustila. Dno misky sa nesmie dotýkať vody. 

Tortovú formu si medzitým vystelieme papierom na pečenie. 

Tvaroh, smotanu na šľahanie a cukor, med či iné sladidlo, vyšľaháme elektrickým mixérom dopenista. Potom vmiešame vychladnutú bielu čokoládu, kým sa všetky chute neprepoja. 

Následne zmiešame zvlášť v miske maliny, malinový džem. Polievkovou lyžicou nalejeme polovicu krémovej zmesi do tortovej formy na papier na pečenie. Do stredu dáme za lyžicu malín s džemom. Na vrch rozlejeme zvyšnú polovicu krémovej zmesi. 

Čítajte tiež: Dokonalý dezert pre lenivé kuchárky: Jednoduchý karamelovo malinový cheesecake, ktorý si zamilujete

Na povrch takto pripraveného cheesecaku vtlačíme rozdrvené sušienky. Prikryjeme a chladíme v chladničke aspoň 6 hodín. 

Po tomto čase vyberieme z chladničky. 

Pred podávaním si ešte pripravíme tekutú zmes z jahôd a malinového džemu, ktoré spolu zohrejeme na panvici. Následne prepasírujeme, aby sme sa zbavili prípadných zrniečok. Vytvoríme tak ovocnú omáčku. Ak je príliš hustá, pridáme pár kvapiek vody. Rozlejeme ju po dezerte. 

Ak vám ostali ešte nejaké jahody, rozpoľte ich a poukladajte na povrch cheesecaku. Ak nie, využite ďalšie bobule ako napríklad čučoriedky a pár ich rozsypte po povrchu dezertu. 

Neprehliadnite: Ľahký mangový cheesecake s marakujovou omáčkou. Dezert, po ktorom sa budete oblizovať

Dobrú chuť!