Presunúť na hlavný obsah

Citrónový cheesecake: Svieža chuť, ktorú si zamilujete

Recepty

Cheesecake je nenáročný na prípravu a svojou chuťou si získa naozaj každého. Čo je výhodou, môžete meniť rôzne príchute, vyskúšajte citrónový!

Suroviny:

250 g maslových sušienok

125 g masla
750 g mäkkého tvarovu
3ks vajíčok
120 g kryštálového cukru
100 ml citrónovej šťavy
Lístky natrhanej mäty

Poleva:

210 g nesladeného kondenzovaného mlieka
100 g práškového cukru
1ks citrónu

Postup:

Tak ako pri každom type cheesecaku, sušienky v rozdrvíme v sáčku najemno a zmiešame ich s rozohriatym maslom. Pripravenú zmes vtlačíme do vymastenej formy a zatlačíme, pričom okraje necháme vyššie. Vložíme na 20 minút do chladu. 

Medzitým si tvaroh vylejeme do misky, pridáme cukor a vyšľaháme na hladkú zmes. Pridáme citrónovú šťavu a  zase vyšľaháme. Potom pridáme vajcia a naposledy vyšľaháme. Takto pripravenú zmes vylejeme na korpus a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov približne hodinu. Samozrejme cheesecake kontrolujeme a po dopečení ho dáme vychladnúť na 2-3 hodiny do chladničky.

Krátko pred vytiahnutím z chladničky si začneme pripravovať polevu na cheesecake. Cukor a mlieko spolu vyšľaháme a následne pridáme citrónovú šťavu z citróna, ktorý predtým zbavíme kôry.

V závere cheesecake vyberieme z formy, na vrch vylejeme citrónovú polevu a dozdobíme lístkami čerstvej mäty či kúskami citrónov (pozor však na horkastú kôru). Kto chce, môže ešte posypať práškovým cukrom.

Dobrú chuť!