Chutné vanilkové rožky: Vianočná klasika s jednou pridanou ingredienciou, vyskúšate?
Kto by nemiloval sviatočnú klasiku, akou sú vanilkové rožky. Ak radi experimentujete, vyskúšajte do cesta pridať túto jednu ingredienciu.
Tajomstvo vanilkových rožkov sa skrýva jednoznačne v príprave cesta. Ak do klasického zloženia totižto pridáte kúsok nastrúhanej pomarančovej kôry, dosiahnete výraznejšiu chuť. Vyskúšate?
Nezabudnite na klasiku: Medovníčky, ktoré sú okamžite mäkké: Toto je klenot našich babičiek
Suroviny:
1ks vajce
150 g masla
100 g pomletých vlašských orechov
250 g hladkej múky
80 g práškového cukru
1ks vanilkový cukor
1 PL kôry z pomaranča
Obaľovanie:
2ks vanilkového cukru
3PL práškového cukru
Postup:
Ako prvé si vymiešame roztopené maslo spolu s práškovým a vanilkovým cukrom, kým nezískame penu. Pridáme vajce, múku, pomleté orechy a zmiešame. Do tohto tradičného cesta vyskúšajte pridať nastrúhanú kôru z pomaranča, ktorá dodá cestu výraznejšiu chuť. Rukami vypracujeme cesto, obalíme fóliou a dáme do chladu minimálne na 2 hodiny.
Mohlo by vás zaujímať: Najkrajší cheesecake, aký sme videli: Čokoládovo-malinový skvost si takto pripravíte sami doma
Pripravíme si plech, na ktorý dáme papier na pečenie a rúru si vyhrejeme na 180 °C. Na posypanej doske múkou si z cesta postupne nakrájame kúsky hrubé asi 1,5 cm a ručne vytvarujeme rožteky rovnakej veľkosti. Pečieme približne 10-15 minút dozlatista. Horúce rožteky obalíme v prášku zmiešaného z vanilkového a práškového cukru.