Presunúť na hlavný obsah

Tatársky biftek, ktorý zvládne každá žena: Na toto nemusíte byť profesionál

Recepty

Pripravte pre priateľa hovädzí tatárak, ktorý bude milovať.

Potrebujete: 

  • 600 g hovädzej sviečkovice
  • 4 lyžice nakrájanej červenej cibule
  • 2 lyžice nasekaných korenených uhoriek
  • ½ lyžičky nasekanej štipľavej papričky
  • morská soľ
  • čierne korenie
  • 1 lyžička dijonskej horčice
  • 1 lyžička hrubozrnnej horčice
  • 2 lyžice olivového oleja 
  •  cibuľka na ozdobenie

Na majonézu

  • 4 žĺtky
  • 1 lyžica hrubozrnnej horčice
  • 1 lyžica dijonskej horčice
  • citrónová šťava
  • 500 ml rastlinného oleja

Prečítajte si: Obľúbený recept v zdravšej verzii. Ako si pripraviť nízkokalorické palacinky?

Postup: 

TATARÁK

Hovädzie mäso nakrájame na tenké plátky, potom na rezance a na koniec na malé kocky. Pridáme nadrobno nakrájanú červenú cibuľu, uhorky a štipľavú papričku. Osolíme, okoreníme a dochutíme oboma horčicami. Prilejeme olivový olej a zamiešame. Tatarák necháme chvíľu odstáť a potom ešte dochutíme podľa potreby.

HORČICOVÁ MAJONÉZA

Žĺtky zmiešame s oboma horčicami. Osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Za stáleho šľahania postupne prilievame olej, kým vznikne jemná majonéza.

Podávať to môžete s opraženým chlebom alebo domácimi hranolkami. 

Neprehliadnite: 3 recepty na rýchle snacky, ktoré ocení každý hosť: Vyskúšate?