Krémové rizoto s medvedím cesnakom a kuriatkami: Privolajte jar aj na tanieri
Toto krémové rizoto si zamilujete na prvé sústo. Recept je pritom jednoduchý, rýchly a určite stojí za to ho vyskúšať.
Ingrediencie:
- 350 g sušených kuriatok
- 100 g čerstvých dubákov
- 2 šalotky
- 90 g masla
- 250 g ryže Arborio
- 1,5 šálky vývaru
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- hrsť medvedieho cesnaku
- čierne korenie
- soľ
- hoblinky parmezánu
Čítajte tiež: Cuketa so zeleninou a kozím syrom - pochúťka po taliansky
Postup:
Šalotku, kuriatka aj dubáky nakrájame. Ako prvú na masle orestujeme šalotku do zlatista, potom pridáme hríbiky. Dochutéme korením, trošku posolíme. Pridáme ryžu, dobre premiešame a zalejeme vývarom. Necháme variť, kým ryža nie je al dente.
Mohlo by vás zaujímať: Recept na tradičné domáce vianočné oblátky: Na štedrovečernom stole nesmú chýbať
Na záver vmiešame zvyšok masla, olivový olej aj medvedí cesnak. Posypeme hoblinkami parmezánu a podávame. Dobrú chuť!