Domáce mini HORALKY: Nezaberú veľa času pri príprave a chutia perfektne
Ak patríte medzi milovníkov klasiky, rozhodne si doma skúste pripraviť tradičné HORALKY. Vôbec sa nemusíte báť, ich príprava je zrejme oveľa ľahšia ako predpokladáte.
Ingrediencie na 14 mini kusov alebo 7 veľkých:
- 150 g 33% mliečnej čokolády
- 60 g mlieka
- 75 g práškového cukru
- 2 polievkové lyžice slnečnicového oleja
- 180 g arašidového masla
- 5 ks tenkých oblátok
Na kakaovú polevu:
- 120 g masla
- 2 čajové lyžičky kakaa
- 60 g práškového cukru
Postup:
V malom hrnčeku rozpustite čokoládu spolu s mliekom a práškovým cukrom. Pridajte olej, arašidové maslo a keď sa všetky ingrediencie prepoja, odstavte. Ihneď naneste túto zmes v 5 vrstvách medzi 5 oblátok a nechate stuhnúť v chladničke 2 hodiny. Po zachladení môžete narezať buď na 7 veľkých kusov, alebo 14 mini kúskov.
Mohlo by vás zaujímať: Recept na domácu zmrzlinu: Dve základné ingrediencie, k tomu pár kvapiek citróna a vaše obľúbené ovocie
Teraz si zmiešajte roztopené maslo s kakaom a práškovým cukrom. V tomto namáčajte okraje. Nechajte zaschnúť a potom si už len doprajte sladkú odmenu. Dobrú chuť!