Veľkonočné muffiny: Dokonalá sladká bodka na sviatky jari
Vláčne a ľahké ako obláčik. Presne také tieto muffiny sú. Verte, že ak si ich raz pripravíte, iné už robiť nebudete!
Ingrediencie na 12 kúskov:
Cesto
- 330 g hladká múka
- 120 g kryštálový cukor
- 2 ČL kypriaci prášok
- štipka soli
- 1 balíček vanilkový cukor
- 200 ml mlieko
- 100 g maslo (roztopené)
- 2 kusy vajíčok
Plnka
- 200 g mascarpone
- 1 škoricový cukor
- vajíčka na zdobenie
Postup:
V miske zmiešame suché suroviny: múku, cukor, kypriaci prášok a soľ. Rozšľaháme mlieko s maslom, vanilkou a vajíčkami. Do tekutej zmesi preosejeme suché suroviny a už len zľahka zapracujeme. Cesto rozdelíme medzi 12 papierových košíčkov, ktorými sme vystlali plech na muffiny. Pečieme pri 180ºC 20 až 25 minút.
Mohlo by vás zaujímať: Karamelovo-jablkový cheesecake: Sezónna pochúťka so zázvorovým základom a karamelovou polevou
Vymiešame mascarpone so škoricovým cukrom a vychladnuté muffiny ozdobíme krémom. Dozdobíme vajíčkami, či jedlými kvetmi a máme hotovo. Dobrú chuť!