Ľahký citrónovo tvarohový Crème Brulée v podobe buchtičiek: Maslové, krémové a neskutočne lahodné
Tieto ľahké buchtičky s citrónovo tvarohovým créme brulée sú maslové, mierne štipľavé a neskutočne chrumkavé. Recept pozostávajúci len z piatich hlavných ingrediencií si skutočne zamilujete rovnako ako vaši hostia, ktorí si ho budú od vás pýtať, za to vám ručíme.
Na prípravu cca 12 porcií (samotných buchtičiek) potrebujete:
1 (12) balenie havajských roliek, vopred pripravených alebo zakúpených
4 PL rozpusteného masla
1 a 1/2 šálky jemného tvarohu
1/4 šálky ochuteného citrónového tvarohu
1 citrón, kôra z neho
1 šálka cukru
1/3 šálky vody
Mohlo by vás zaujímať: Svieža panna cotta s domácimi figami: Oslaďte si leto chutným dezertom
Postup prípravy:
Predhrejte rúru na 175 stupňov C. Stredne veľký plech na pečenie vyložte papierom na pečenie. Každú rolku potrite rozpusteným maslom a vložte naň. Pečte v predhriatej rúre do mierneho opečenia, cca 5 minút.
Zmiešajte tvaroh, citrónový tvaroh a 1 lyžičku citrónovej kôry v miske a dobre premiešajte. Pridajte zmes do piestového vrecka alebo veľkého uzatvárateľného plastového vrecka. V jednom rohu vrecka urobte malý rez.
Čítajte tiež: Tortičky s citrónovým pudingom: Lahodný koláčový základ a dokonalý krémový stred
Pomocou malého nožíka urobte malý zárez na boku každej rolky, čím vytvoríte dostatočne veľký otvor, do ktorého sa dá plnka dať. Každú rolku naplňte asi 1 a 1/2 polievkovými lyžicami plnky a vráťte na plech.
Cukor a vodu priveďte do varu na stredne vysokej teplote v malom hrnci. Znížte teplotu na stredne nízku a varte bez miešania do svetlohneda, asi 10 minút. Potom odstráňte z tepla.
Plech s pripravenými rolkami si presuňte bližšie k hrncu s vodou a cukrom. Každú hornú časť rolky ponorte do cukrovej zmesi a preložte na vopred pripravenú mriežku stranou nahor. Pričom na mriežku dajte najskôr papier na pečenie.
Neprehliadnite: Letný citrónový koláč: Ideálne osvieženie počas horúcich dní, ktorým zabodujete
Na rolky nastrúhajte zvyšnú citrónovú kôru. Nechajte postáť až do úplného vychladnutia a mierneho stuhnutia na vrchu, 10 až 15 minút.
Dobrú chuť!