Parené buchty ako od babičky: Jednoduchý recept, ktorý zvládne každý
Keď patríte medzi miloníkov sladkej klasiky, teraz si prídete na svoje. Tieto parené buchty chutia ako od babičky a naozaj si ich obľúbite.
Na 20 kusov budete potrebovať:
- 1⁄2 čerstvého droždia
- 1⁄2 dl mlieka
- lyžička hnedého cukru
- 1 dl mlieka
- 350 g polohrubej múky
- štipka soli
- 4 lyžice cukru
- 1 vajce
- 50 g rozpusteného masla
- 200 g lekváru
- Kakao a maslo na dochutenie
Postup:
Do vlažného mlieka dajte droždie, lyžicu cukru a nechajte vzísť kvások. Trvá to cca 10 minút. Zmiešajte múku, cukor, vajce, maslo, mlieko, soľ. Pridajte kvások a nechajte cesto vymiesiť robotom aspoň 10 minút. Cesto je pripravené vtedy, ak sa odlepuje od misy. Nechajte ho hodinu vykysnúť na teplom mieste.
Mohlo by vás zaujímať: Recept na domácu zmrzlinu: Dve základné ingrediencie, k tomu pár kvapiek citróna a vaše obľúbené ovocie
Následne ho preložte na pomúčenú dosku a rozvaľkajte na hrúbku cca 1 cm. Po rozvaľkaní nakrájajte štvorce s rozmerom 5×5 cm. Každý naplňte lyžicou lekváru. Protiľahlými stranami štvorčeky zlepte a vytvarujte guľky.
Na hrniec s vriacou vodou položte ploché kovové sitko. Potrite ho maslom alebo olejom aby sa buchty neprilepili. Parte 20 minút. Buchty posypte kakaom a prelejte maslom. Dobrú chuť!